Ключов за подобрението на Шумахер бил гласът на съпругата му 17.06 | 14:49

„Гласът на Корина има много голямо въздействие спрямо останалите“, пише Bild

От Даниел Любомиров

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер вече реагира на гласа на жена си, но е загубил приблизително 20 килограма от 6-месечния си престой в кома, съобщава немският Bild. 7-кратният световен шампион пострада при ски инцидент през декември минала година и едва вчера дойде в съзнание.

Вчера Шумахер бе преместен от Университетската болница в Гренобъл в рехабилитационна клиника в Лозана Швейцария. Световният шампион от Формула 1 изкара повече от 5 месеца в кома.

Говорителката на Михаел Забине Кем заяви, че сега той ще започне дългия възстановителен период в Лозана, който се намира на около 30 километра от дома на пилота в Гланд.

Според репортери на Bild, Шумахер е свалил около 20 килограма докато е протичало лечението му. Физиотерапевтите са раздвижвали мускулите му, за да бъдат поддържани активни, но въпреки това, след толкова време прекарано в кома е нормално да се понижи теглото.

Михаел е в състояние на диша без апарат за неопределено време, а също и да разпознава гласове - предимно този на жена си.

"Гласът на Корина има много голямо въздействие спрямо останалите", пише Bild.

В интервю пред Der Spiegel Д-р Мартин Гронд немски мозъчен специалист, заяви, че към момента не може да се направи ясна прогноза за пълното възстановяване на Шумахер. Информацията обявена от екипа на пилота е непълна е недостатъчна за такова точно мнение.

"Няма нито една казана дума свързана с функциониране на мозъка. Състоянието му още не е напълно ясно, трябва да се изчака", коментира специалистът.

Водещи

Най-четени