Този път няма лъжа – Шумахер се събуди от комата 16.06 | 13:08

7-кратният шампион във Формула 1 дори е изписан от болницата в Гренобъл

От iNews.bg

Легендарният седемкратен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер най-накрая се е събудил от комата и дори е изписан от университетската болница в Гренобъл, за да продължи възстановяването си в рехабилитационна клиника.

Около 6 месеца след тежкия инцидент във френския зимен курорт Мерибел бившият пилот на Бенетон, Ферари и Мерцедес вече може да комуникира с околните, да разпознава гласове и да се ориентира съзнателно в заобикалящата го среда.

Дългоочакваната новина за подобряването на състоянието на Пилето е потвърдена от мениджърката му Забине Кем, с което всякакво съмнение около достоверността на данните отпада. Не е тайна, че през целия период на комата медиите по цял свят не спряха със спекулациите около шансовете на Шумахер да се възстанови напълно.

"Семейството му изказва специални благодарности на целия лекарски екип, който неотлъчно бе до него и се грижеше за нуждите му в болницата в Гренобъл. Също така благодарим сърдечно на екипа от бърза помощ, който пристигна светкавично на мястото на инцидента – просто всички свършиха отлична работа през тези месеци и сега сме много щастливи", пише в изявление на мениджърския екип на Шумахер.

"Михаел и семейството му благодарят на всички хора по цял свят, които морално ги подкрепяха през целия тежък период. Сигурни сме, че пожеланията и молитвите са помогнали изключително много.

Искаме медиите да проявят разбиране – сега идва време за рехабилитация, която трябва да протече далеч от публичните "очи", нуждаем се от спокойствие", продължава изявлението на представителите на Шумахер.

Водещи

Най-четени