Кобрата: Чувствам се достатъчно силен да смачкам Кличко 28.07 | 11:56

"Не се изправям срещу един боксьор, а срещу една империя", каза Кубрат Пулев

От iNews.bg

Остава малко повече от месец до дългоочаквания сблъсък между гордостта на българския бокс Кубрат Пулев и световния шампион в най-престижните версии на тежка категория Владимир Кличко.

Двамата ще се изправят един срещу друг на гала вечер в Хамбург на 6 септември, а залогът е световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

От няколко дни Кобрата е в България и се готви за боя с Кличко на базата в Белмекен. Непобеденият на професионалния ринг българин за пореден път призова украинския си съперник да даде допинг проба.

"Бих му казал да се държи мъжки и да даде допинг проба. Аз всеки момент мога да дам, не се крия", заяви Пулев пред камерата на Нова телевизия.

Българският боксьор допълни, че не се чувства нито напрегнат, нито притеснен.

"Имам достатъчно опит и енергия, с които нищо да не ме притеснява. Превъзхождам го с много неща, но няма да кажа, за да не му давам идеи. От всяка една дума и аз, и той си вадим изводи", заяви Пулев.

С късмет, Пулев се надява да победи съперника си. "Това ще е най-големият връх. Но нека да не се настройваме. Не се изправям срещу един боксьор, а срещу една империя. Няма да е лесно", добави Пулев.

Той е доволен, защото в залата се очаква да има много българи. "И да бием, и да паднем, пак ще сме си ние. Нищо не ме притеснява. Отивам за победа. Чувствам се достатъчно силен да го смачкам", категоричен бе Кубрат.

Цялото интервю с Кобрата може да прочетете в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени