Колумбия покоси Яя Туре, Дрогба и Кот д'Ивоар 19.06 | 21:00

"Лос кафетерос" почти сигурно се класираха за осминафиналите

От Иво Вецев

Колумбия продължи да впечатлява на Световното първенство 2014, след като възпитаниците на Хосе Пекерман стигнаха до трудно 2:1 над Кот д'Ивоар в мач от втория кръг на надпреварата в група C.

През първото полувреме темпото беше впечатляващо, но и двата отбора допуснаха много грешки в заключителната фаза и феновете по трибуните не видяха голове. През втората част обаче това се промени драстично.

Малко след изтичането на първия половин час Хамес успя да се разпише във втори пореден мач, засичайки във вратата центрирана топка от Куадрадо. В 70' след нова грешка в защитата на Кот д'Ивоар Кинтеро беше изведен сам срещу вратаря и Колумбия дръпна с два гола.

Само 3 минути по-късно Жервиньо се отчете с една от най-добрите солови акции на Мондиал 2014, след като се подигра с Ариас и Агилар, а след това с топовен удар от 10 метра преодоля и вратаря.

Асът на Рома стана първият играч на своята страна с голове в два поредни мача, а от сегашния състав стана вторият, вкарвал на южноамерикански отбор след Дрогба. Това обаче не помогна на "слоновете" да достигнат поне до точка.

Отново Хамес беше най-добрият играч на Колумбия и в мача, като почти сигурно неговата страна се класира напред в турнира, при условие че не загуби с разлика последния си двубой срещу Япония. В момента Колумбия има 6 точки срещу 3 за Кот д'Иваор. По-късно играят Гърция срещу Япония.

Водещи

Най-четени