Мечтан старт за Колумбия срещу Гърция 14.06 | 21:00

Хамес и компания попиляха бившия европейски шампион

От Иво Вецев

В първи мач от група C на Световното първенство 2014 Колумбия се подигра с Гърция, печелейки двубоя с категоричното 3:0 пред 35 хиляди фанатизирани фенове на южноамериканската страна.

Срещата нямаше как да почне по-добре за символичните домакините в Бело Оризонте, след като Армеро откри резултата, а въпреки натиска на гърците резултатът остана непроменен до края на полувремето.

13 минути след старта на втората част Колумбия нанесе втория си удар, след като при центриране от корнер се стигна до неразбирателство в защитата на европейския тим и Гутиерес успя да засече топката във вратата. В последната 90' пък Хамес завърши отлична контраатака за 3:0 в полза на Колумбия.

По този начин Гърция тръгна със загуба и на третото си Световно първенство, като до момента елините имат само 1 победа на шампионат на планетата - преди 4 години срещу Нигерия.

Колумбия пък даде заявка за първото място, на което ще остане поне до 06:00 в неделя, като тази нощ се играе другата среща от групата между Кот д'Ивоар и Япония.

Повече информация и снимки може да намерите в Sporta.bg 

Водещи

Най-четени