Краси Анев 18-ти в спринта на Европейското в Банско 25.02 | 15:01

Анев и Владимир Илиев не можаха да стигнат до призовите места

От Даниел Любомиров

Надеждите на България за нов медал от Европейското първенство по биатлон в Банско не бяха материализирани от асовете на националния ни отбор Красимир Анев и Владимир Илиев.

Двамата лидери на трикольорите ни не можаха да се представят на обичайното си високо ниво в спринта на 10 км, който след 2-дневно отлагане най-накрая се състоя на пистата в българския зимен център.

Красимир Анев направи цели 3 грешки в стрелбата (2 от положение "прав"), които се оказаха крайно недостатъчни за класиране дори в топ 10. Краси, който е бронзов медалист в индивидуалния старт в Банско, се нареди на 18-то място с пасив от 1:50.3 минути спрямо убедителния победител Ветле Сястаад Кристиансен от Норвегия.

Това е първи златен медал за норвежкия национален отбор в Банско, като Кристиансен се пребори със силната конкуренция на германеца Бенедикт Дол. Перфектната стрелба на норвежеца му донесе аванс от 17.5 секунди спрямо представителя на Бундестима, който трябваше да върти една допълнителна обиколка.

До бронз се добра украинеца Артьом Прима, който остана на половин минута зад Дол – германците също са с първи медал от Европейското, след като на Световното преди седмици не се представиха особено убедително и си тръгнаха само с едно отличие – бронз в мъжката щафета.

За съжаление на домакинските фенове и Красимир Илиев нямаше особено успешен ден на огневия рубеж – той направи цели 4 грешки в стрелбата и не можа да завърши по-напред от 32-ро място.

Мирослав Кенанов направи 2 пропуска, което му позволи да финишира 37-ми, докато четвъртият национал в спринта – Иван Златев – се нареди 48-ми със 7 повалени мишени.

На 26-ти февруари ще се проведе преследването на 12.5 километра, като и четиримата българи заслужиха място в стартовия лист. Надпреварата започва от 10:00 часа в Банско.

Водещи

Най-четени