Спират Краси Анев от историческия масов старт? 16.02 | 09:49

Българинът може и да не запише първо участие в дисциплината за България на Световни първенства

От Даниел Любомиров

Голямата надежда на мъжкия ни биатлон Красимир Анев може да бъде лишен от историческо първо за страната ни участие в масовия старт на Световното първенство в Нове Место (Чехия).

Както е известно, само 30-те най-добре представили се състезатели през сезона ще заслужат участие в най-престижната дисциплина от програмата на биатлона.

Красимир Анев се представя отлично в стартовете за Световната купа, а на Шампионата на планетата записа точки във всички надпревари досега.

Припомняме, че той беше 37-ми в индивидуалния старт на 14-ти февруари и именно заради това си класиране заслужи участие в масовия старт.

Преди това Анев направи блестящо каране и стрелба в спринта на 9-ти февруари, за да финишира 11-ти и да запише най-добрия резултат за българския мъжки биатлон в историята.

В преследването на следващия ден пък Краси Анев успя да се нареди 19-ти и също да донесе гордост на българските фенове на белия спорт.

Анев е записан като номер 26 в списъка с елитните състезатели, които ще участват в масовия старт на 17-ти февруари.

В щаба на националния ни отбор обаче сериозно обмислят възможността Анев да не стартира в престижната дисциплина, за да пази силите си за Европейското първенство в Банско този месец.

Така България ще бъде лишена от поредно историческо събитие, свързано с биатлон на Световни първенства, защото масов старт има от 1999-та година насам и досега българин не е участвал.

Иначе в първия масов старт за сезона в Световната купа - в Поклюка - Владимир Илиев заслужи участие и завърши на 28-ма позиция в крайното класиране.

Водещи

Най-четени