Краси Анев стреля с цевта на Катя Дафовска от Нагано 12.02 | 10:42

Олимпийската ни шампионка направила скъп подарък на младата ни надежда в биатлона

От iNews.bg

Голямата надежда на българския биатлон Красимир Анев се състезава с цевта, с която Катя Дафовска стана олимпийска шампионка през 1998 година в японския град Нагано.

"С радост си спомням този оранжев цвят, дадох го на Краси и се надявям това да му носи късмет", сподели единствената ни златна медалистка от зимна олимпиада Дафовска, която днес е шеф на федерацията по биатлон.

Със "златният” й приклад от тази олимпиадата пък се състезава надеждата ни при жените – Ния Димитрова, рожба на чепеларската школа. Следващата седмица тя ще стартира на европейското първенство в Италия.

Преди два дни Дафовска празнува 13 години от паметното състезание в страната на изгряващото слънце, донесло един от най-големите ни успехи в зимните спортове.

Екатерина Дафовска е най-успялата българска биатлонистка. В кариерата си Катя има олимпийска титла, европейска титла, както и два бронзови медала от световни първенства.

Златният медал в Нагано дойде в дисциплината 15 километра индивидуално през февруари 1998 година, като този момент най-големият успех на България бе бронзово отличие, спечелено от Иван Лебанов на провелите се през 1980 година Зимни олимпийски в Лейк Плесид (САЩ).

Водещи

Най-четени