Дафовска: Радостно е, че имаме два медала 12.02 | 15:53

Олимпийската шампионка доволна от Краси Анев

От Методий Методиев

Радостното след приключилите днес двудневни стартове за европейската купа по биатлон в Банско според председателя на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска е, че България спечели два медала. И двата - бронз вчера, и сребро - днес, станаха притежание на най-добрия български биатлонист в момента Красимир Анев.

"Всичко мина без проблеми, имаше достатъчно сняг, времето беше перфектно, коментира Дафовска пред репортер на БТА. Имаме още много неща да направим, за да отговори Банско и на изискванията за домакинство на стартове за световната купа. Това не е невъзможно. Нужна е една многофункционална сграда, за да покрием лиценз "А" на международната федерация, сега имаме лиценз "Б". Това означава много средства и много спонсори. Това ни е проблемът."

"След успешното представяне на универсиадата в Турция съм изключително доволна от двата медала, спечелени тук, добави Дафовска. От тук-нататък предстои европейско първенство, което е много важно, и световно първенство - най-големите шампионати са пред нас, трябва да се докажем и там."

Водещи

Най-четени