Красимир Анев спечели бронзов медал на спринта в Банско 11.02 | 12:23

Българинът финишира на трето мято в първия ден от 7-та Купа на Международния съюз по биатлон

От Краси Киров

Българският биатлонист Красимир Анев спечели бронзов медал в първия ден от 7-та Купа на Международния съюз по биатлон. В 10-километровата спринтова дисциплина българинът беше изпреварен само от олимпийския шампион Евгени Устюгов и швейцареца Иван Йолер.

На старта в Банско българинът бе с номер 45 и се представи много успешно. Сребърният медалист от Зимната Универсиада записа само една грешка в стрелбата.

Най-бърз бе Евгени Устюгов, който измина дистанцията от 10 километра за 23 минути и 37,2 секунди без грешки в стрелбата. 25-годишният руснак е олимпийски шампион от игрите във Ванкувър миналата година.

Втори на 42,2 секунди остана швейцареца Иван Йолер. Българинът Краси Анев финишира на 56 секунди зад победителя. Анев и Йолер направиха по една грешка на рубежа.

От българите Владимир Илиев зае 13-то място с 3 грешки в стрелбата и на 2 минути и 22,6 секунди зад лидера. Димитър Герджиков и Иван Златев заеха съответно 19-то и 20-то място. Васил Чорбаджиев пък остана на 30-то място. Димитър Патролов с три грешки финишира на 49-то място.

Останалите ни сънародници се наредиха както следва: Лазар Кехайов (58), Ради Палевски (61), Денислав Шехтанов (65) и Станислав Илиев (69). Не успяха да финишират Георги Терзийски и Александър Лазаров.

 

 

Водещи

Най-четени