Кройф се пита: Дойде ли времето на Шави за Златна топка? 29.11 | 09:28

Каталунската легенда вярва, че шампионите не са загубили шанс за титлата в Ла Лига

От Михаела Ганчева

Легендата на Барселона Йохан Кройф не се притеснява от изоставането на каталунците от върха в Ла Лига и предупреди, че е твърде рано шампионът да бъде отписван.

Момчетата на Пеп Гуардиола претърпяха първо поражение за сезон 2011/12 през уикенда и се отдалечиха на шест точки от лидера в Примера Реал Мадрид, но Кройф смята писанията в медиите за краха на Барселона за твърде преувеличени.

Холандецът говори за ситуацията в Испания и тазгодишните претенденти за Златната топка пред Sport.

"Имам чувството, че повечето хора не гледат мачове и не познават качеството на игра на Барселона. Мога да ви уверя в едно - шампионатът в Испания не завършва на 30-ти декември, а късно през май. Каталунците се борят за пет титли през кампанията и не трябва да бъдат отписвани на нито един фронт".

"Меси със сигурност превъзхожда останалите световни звезди на позицията си, но не това ще бъде решаващо за избора на носителя на Златната топка. Лео спечели отличието два пъти, може би е дошъл ред на Шави да вкуси удовлетворението от признанието. Но не защото той е по-добър. Подобно на Меси и Роналдо, няма място за сравнения между двамата. Тук става въпрос за различни футболисти с различни роли на терена, които обаче са родени победители. За мое щастие, няма да ми се наложи да избирам между тях!", заключи с усмивка Кройф.

Водещи

Най-четени