Кубрат Пулев: Кличко не може да бяга вечно 29.08 | 13:15

Кобрата прогнозира победа за украинеца в предстоящата му защита срещу Александър Поветкин

От Мариян Найденов

Непобедимият на професионалния ринг Кубрат Пулев даде пресконференция днес, на която говори за победата си над боксьор номер 1 на САЩ Тони "Тигъра" Томпсън. След успеха си над американеца Кобрата се превърна в официален претендент за шампионските пояси на Владимир Кличко.

Пулев сподели, че срещу Томпсън е бил малко скован, като отдаде това на 11-месечния период, в който не се бе качвал на ринга заради отказа на няколко съперника да се бият с него.

"Много противници се смениха и беше некомфортно да не знаеш за кой тренираш, без да е целенасочено. На мен това не ми пречи и гледах от хубавата страна, че ще си почина повече. Да бях малко скован в цялата среща, но трябва да се има предвид, че играех с доста рутиниран боксьор, номер 1 в Америка, който преди един месец буквално преби най-голямата надежда на Англия Дейвид Прайс. Седях много добре срещу него. Той малко и се губеше срещу мен.

Имах и физика, техника и бързина. Просто бях малко скован, което е разбираемо, предвид че не съм играл 11 месеца. Колкото и да седиш в залата, на ринга винаги е различно. Срещата мисля, че мина отлично.

Той вече няма какво да направи. Беше във възходящ момент в края на кариерата си. Спрях кариерата му, както и на други боксьори, и е нормално и разбираемо да е раздразнен. И самият Кличко каза, че ще загубя от Томпсън, но ето, че това не стана. Не оправдавам прогнозите им", коментира Кобрата.

Кубрат добави, че е можел да победи американеца и с нокаут, но не е искал да рискува.

"Едно е да се гледа мача на запис, виждат се грешки, пропуски, но най-истинското чувство е, когато си на ринга и го гледаш от най-близо. Имах много опитен противник и през цялото време надлъгването беше голямо, чакаше да се възползва от всяка моя грешка. Всяко мое увличане по неговия стил можеше да реши всичко. В седмия и осмия рунд му казаха да тръгва, защото губи. Използва всичко различно, но аз отстоях и наложих своя начин на игра и в последните рундове той беше обезвреден.

Чувствах, че мога да направя нокаут, но съществува и другата вероятност. Не трябва да се рискува. Отдавам го на това, че не съм играл 11 месеца. Казаха ми да продължавам внимателно с моята тактика и да не се хвърлям в геройства", обясни Кобрата.

Кубрат Пулев за пореден път подчерта, че няма как да се състезава за друга държава, защото за него България е над всичко. "Няма как да играя за Германия и с немския флаг. Аз съм си българин и това няма как да се промени".

Кобрата прогнозира победа за Владимир Кличко в предстоящата му защита срещу Александър Поветкин на 5 октомври.

"Лично ще го гледам на живо Кличко - Поветкин, поканиха ме. Мисля, че на мен ще ми е по-удобен Поветкин. Не може да се предвид кой ще бие, но според мен това ще е Кличко. Не могат да бягат вече, щом сме изиграли елиминационен мач. Могат да го отложат леко във времето, но най-късно май или юни ще се случи.

Кличко са изградили империята си. Познават се с всички, въртят се много пари. Тук обаче има и правила и отлагането може да става само до един момент", коментира Пулев.

Кубрат каза още, че е въпрос на време да направи мач в България. "Може да има мач в България. Ако се случи да направим междинен рейтингов мач. Имам нужда от опит и не е изключено това да стане. Просто е въпрос на време да направя мач в България".

Кобрата разкри, че са му предложили мач с Дерек Чисора за европейската титла, от която той се отказа заради мача си с Томпсън, но той не се е съгласил, защото преследва по-високи цели.

"Концентрирал съм се върху мача с Кличко и това да му взема поясите. Затова се отказах от европейската титла. Предложиха ми на 5 октомври да играя за европейския пояс срещу Дерек Чисора на същата гала, но аз предпочетох да се съсредоточа към върха. Така обаче съществуваше възможността Кличко да бяга още 3-4 години. На този етап не съм показал всичко, на което съм способен и това е най-голямото ми оръжие", завърши Кубрат Пулев.

Водещи

Най-четени