Кубрат Пулев: Тази победа е за цяла България 26.08 | 08:33

"Изключително се радвам, че българите оценяват това, което правя и постигам", каза Кобрата

От Мариян Найденов

Късно снощи непобеденият на професионалния ринг Кубрат Пулев се прибра в България. На летище "София" той бе посрещнат от половинката си Андреа и приятели, както и от традиционния оркестър, който го приветства след всеки мач.

Кобрата постигна категорична победа по точки над боксьор номер 1 на САЩ Тони "Тигъра" Томпсън, с която не само че защити интерконтиненталната си титла, но си спечели и правото да се бие за световната корона в тежка категория.

Успехът на Пулев бе 18-ти пореден за него на професионалния ринг и сега българинът чака мача между Владимир Кличко и Александър Поветкин, за да разбере следващия си съперник.

Победата на Кобрата бе отразена подобаващо и от световните медии, които засипаха българина със суперлативи.

"Една защита на колана си е доста сериозно и доста трудно нещо като тренировки и постижения, и изобщо да се стигне до това ниво не е никак лесно. Щастлив съм, че съумях да запазя колана и да направя този мач, който все пак ме извежда до мач за световната титла. Тази победа я чувствам за цяла България", бяха първите думи на шампиона.

Това е една от най-важните ми победи, която ще остане в историята. Успех срещу много опасен противник, което прави самият мач и победата още по-ценна. Не случайно ме извежда до мач за титлата", добави Кобрата.

"По-близо от мач с Кличко няма накъде. Сега е въпрос на време. Може би най-много да направя още един мач. Живот и здраве ще видим. Нека видим кой ще победи между Кличко и Поветкин. Не може да се прогнозира на сто процента. Аз отдавна се чувствам равен с Кличко и останалите големи имена. Аз съм българин и се чувствам много по-силен от тях.

Въпрос е на подготовка, не е лошо да направя още един или два мача. Трябва да бъда реалист. Не искам да се изправя срещу него, да взема няколко милиона и да се прибера. Не го правя само за парите. И парите са важни, но въпросът е да изляза, да го бием и да вземем световната титла в България", каза още Кубрат Пулев.

"След Олимпиадата в Пекин всички ме бяха отписали. Бях оплют и омаскарен, че един вид нищо не става от мен, но никога човек не трябва да бърза и да отписва. Изключително се радвам, че българите оценяват това, което правя и постигам. Аз им благодаря за подкрепата. Това е моята енергия и това ми дава сили да продължавам нагоре. За мен това е истинското - не пари и слава", завърши Кобрата.

Водещи

Най-четени