Кубрат Пулев с поредно признание, отново се заговори за мач с Кличко в България 23.10 | 15:02

Кобрата беше избран за спортист на септември

От Мариян Найденов

Днес най-добрият български боксьор Кубрат Пулев и треньорът му Михаил Таков бяха наградени за спортист и треньор на месец септември в анкетата на Пресклуб "България".

Кобрата спечели анкетата безапелационно, събирайки 20 от всичките 26 гласа на редакциите, след като нокаутира Александър Устинов и защити двете си титли като професионалист.

Това бе пети приз за Кубрат от февруари 2008 г., когато грабна Купа "Странджа" при аматьорите, а Михаил Таков спечели за четвърти път "Златен трикольор" като треньор на месеца.

Министърът на спорта Свилен Нейков връчи на Кубрат Пулев чек за 10 000 лева и го поздрави с пожелание да продължи все така. Шампионът пък му подари своя снимка с посвещение.

"Всяка победа е сладка", каза Кобрата след церемонията. Два мача му трябват още преди да се изправи срещу един от братята Кличко за световната титла.

"Аз и сега имам самочувствие да се бия с него, въпросът е да го победя", поясни Пулев.

Министър Нейков сподели, че е възможно двубоят с Кличко да се организира в София, но това зависи най-вече от немския клуб на боксьора "Зауерланд", който държи и телевизионните права. В рамките на половин година могат да се договорят условията.

Наставникът Михаил Таков вижда бъдещи последователи на Кубрат Пулев сред младата генерация. Деца има, трябва много да се работи с тях. Специалистът даде за пример бокса в Украйна, където израстват много възпитаници на ринга и в категория има по 20 души.

Сега Михаил Таков тренира и втория национален отбор и вижда в него гръбнака на бъдещите ни олимпийци за Рио 2016.

Амбициозният и способен треньор извади каруцата от калта за няколко месеца преди Олимпиадата в Лондон, след като боксът бе затънал в неразбории и борчове от предишния президент на федерацията Марин Димитров.

Водещи

Най-четени