Култард: Фетел може да бъде най-добрият в историята 01.09 | 20:30

Бившият пилот от Формула 1 се изказа изключително ласкаво за действащия световен шампион, предричайки му бляскаво бъдеще в спорта

От iNews.bg

Бившият пилот от Формула 1 и настоящ коментатор Дейвид Култард отправи сериозен комплимент по адрес на световния шампион Себастиян Фетел, споделяйки мнение, че германецът "може да бъде запомнен като най-добрият за всички времена" в атрактивния спорт.

Младият ас на Ред Бул върви уверено към втора поредна световна титла, разполагайки с аванс от 92 точки на върха на класирането, седем кръга преди края. По-рано днес сънародникът на Фетел Адриан Сутил вече го короняса като сигурен "стар нов" световен шампион, изключвайки всякаква възможност за изненада до финала на сезона.

И въпреки, че доминацията на Фетел вече изглежда впечатляваща през 2011, Дейвид Култард не се съмнява, че германецът ще продължи да става все по-добър в бъдеще, особено и с оглед на възрастта си. През този сезон Себ спечели седем състезания и се качи единадесет пъти на подиума на победителите, като само един-единствен път не бе сред първите трима.

"Себ има преднина от 92 точки пред втория във временното класиране Марк Уебър, което и почти сигурно му гарантира втора поредна световна титла", отбеляза Култард, цитиран от "Дейли Телеграф".

"Мисля, че в настоящия момент може би ставаме свидетели на израстването на един пилот, който след време може би ще определяме за най-добрият на всички времена. Естествено, все още би било рано да кажем нещо такова. Само историята ще покаже. Но е факт, че Себ продължава да подобрява качествата си във всеки един аспект", добави Култард, който изпълнява и ролята на консултант на Ред Бул.

"Не мисля, че стандартите във Формула 1 някога са били по-високи, отколкото сега. Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън, Дженсън Бътън и Марк Уебър - тези момчета са от световна класа. Михаел Шумахер се завърна на пистата и сам разбра това. Но Себ засенчва всички с представянето си", допълни Дейвид Култард.

Шотландецът също така обясни, че понятието "най-добър" не винаги трябва да бъде бъркано с "най-успешен", посочвайки, че постижението на Михаел Шумахер от седем световни титли трудно би било подобрено.

"Хората се чудят, дали можем да станем свидетели на нова ера на доминация, подобна на тази на Михаел Шумахер. Аз не смятам така. Михаел управляваше болид на Ферари, който никога не го предаваше. Болид, който бе по-добър от останалите, изграден с неограничен брой тестове и с най-големия бюджет във Формула 1".

Водещи

Най-четени