Фетел намекна, че може да се оттегли преди 30-годишнината си 06.09 | 13:00

Световният шампион във Формула 1 не изключи възможност да потърси ново поприще след няколко години

От Константин Симидчийски

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел намекна, че може да се оттегли от кариерата си на пилот в туровете, още преди да е навършил 30-годишна възраст.

Преди три години германецът постави рекорд за най-млад победител на старт от Формула 1, след като на едва 21 години грабна победата на "Монца", все още състезавайки се за Торо Росо. През 2010 Фетел постави и нов рекорд, превръщайки се в най-младият състезател, печелил световната титла.

В настоящия момент Себ върви уверено към втора поредна корона, като вече почти никой не се съмнява, че германецът е недостижим на върха във временното класиране. Настоящият контракт на Фетел с Ред Бул изтича през 2014, като на този етап световният шампион няма ясни планове за бъдещето си.

"Договорът ми с Ред Бул изтича тогава, като засега избягвам да мисля какво ще правя след това", коментира Фетел.

"Може би след четири или пет години, вече ще съм позизгубил желанието си да се състезавам във Формула 1. Може би ще искам да правя нещо различно. За момента не мога да си го представя, но никога не казвай никога", добави германецът.

"Чувството, което получавам докато се състезавам, е повече от всичко друго в живота ми. Когато влезеш в болида и сложиш краката си на спирачките, мозъкът ти започва да крещи - "спри, това е невъзможно!". Но в последствие колата ти доказва, че не е така", каза още Фетел.

Най-четени