Лампард призова Англия: Вземете пример от Челси 10.06 | 17:29

Халфът окуражи "трите лъва", ден преди първия двубой с Франция от група D

От Константин Симидчийски

Полузащитникът на Челси Франк Лампард, който отпадна от Европейското първенство в Полша и Украйна поради контузия, призова английския национален отбор да повтори подвизите, които осъществи неговият клубен тим през сезона.

Челси опроверга всички залози и спечели за първи път Шампионската лига, преодолявайки съпротивата на Барселона и Байерн, като "сините" гарнираха успеха и с триумф във ФА Къп.

Самият Лампард няма да играе по терените на Полша и Украйна, лекувайки контузия в бедрото, но халфът даде своя Челси за пример, опитвайки се да мотивира приятелите си от националния тим.

"Англия има сили да стори това, което Челси направи. Тук има много неща, които си приличат. Преди всичко - нов мениджър и ключови играчи, които ще липсват поради контузии и наказания", коментира Лампард.

"В Челси открихме, че трудностите ни правят дори по-задружни. Да, вярно е, че имахме и малко късмет. Но психическата ни сила и отказът да приемем загубата ни позволиха да победим отбори като Барселона и Байерн", добави полузащитникът.

"Окей, Англия далеч не е сред фаворитите за титлата, но същото важеше и за Челси. Това ме кара да се чувствам оптимист. Първият мач срещу Франция е ключов, като ще подкрепям Англия с пълно гърло", каза още Франк Лампард.

Англия открива кампанията си на Евро 2012 утре вечер, излизайки срещу селекцията на Франция в двубой от група D.

Водещи