Ланс Армстронг си признал, че е вземал допинг 15.01 | 10:16

Колоездачът, на който бяха отнети всички титли, е направил сензационното признание в първото си интервю след допинг скандала пред Опра Уинфри

От Мариян Найденов

След като цяло десетилетие отричаше, седемкратният шампион от "Тур дьо Франс" Ланс Армстронг най-накрая призна, че е вземал допинг.

Колоездачът, на който бяха отнети всички титли, е направил сензационното признание в първото си интервю след допинг скандала пред Опра Уинфри, твърди източник на АП. Интервюто е било записано в понеделник (14 януари) и ще бъде излъчено на 17 януари.

Преди да говори пред Опра, Армстронг се е извинил на служителите на основаната от него фондация за борба с рака "Ливстронг" (Livestrong), че ги е разочаровал. Някои от тях са се разплакали, а Ланс ги е помолил да продължат да помагат на хората. Той е отговорил на всичките им въпроси, защото е искал те да научат истината от него.

Както е известно самият Армстронг побеждава коварната болест, когато през 1996 г. е диагностициран с рак на тестисите. След това колоездачът се завръща триумфално на шосето, превръщайки се в герой за много хора. След това той основава фондацията Livestrong, чиято цел е да помага на хората, болни от рак.

Според информация на американската телевизия ABC, Ланс Армстронг е обещал да съдейства на властите с информация за допинг мрежата в колоезденето, което от своя страна може да доведе до намаляване на доживотното му наказание.

Признанието на колоездача, че е употребявал допинг, e шокиращ обрат, след като години наред Армстронг отричаше в изявления и интервюта и водеше съдебни битки, ревностно защитавайки репутацията си.

Водещи

Най-четени