Латвала поведе след петъчния ден на Рали Португалия 25.03 | 22:25

Финландецът изпревари двата Ситроен-а и ще стартира първи в съботния ден на мръсното трасе

От iNews.bg

Финландският пилот на Форд Яри-Мати Латвала спечели последния петъчен етап на рали Португалия, първи цял състезателен ден на надпреварата. Неговите конкуренти от Ситроен в лицето на Себастиан Льоб и Себастиан Ожие хитро пуснаха съперника си пред себе си, за да може утре той да стартира първи по мръсните трасета в Алгарве. Така той ще може да разчисти чакъла за преминаващите след него пилоти.

Финландецът спечели седмия 21-километров етап Флизес-2 в южна Португалия и излезе на 11.5 секунди пред лидера в генералното класиране Мико Хирвонен също с Форд. 7-кратният шампион Себастиан Льоб със Ситроен изостана на трето място с 13.7 секунди. Неговият съотборник в Ситроен - Себастиан Ожие, който водеше с 1.8 секунди пред Латвала преди последния етап, остана с още една позиция назад в класирането и с 16.7 секунди пасив.

"Никой не знае какво ще стане утре", заяви Ожие след петъчните етапи. "Трябва да имаш огромна преднина, за да задържиш преднината си след съботния етап, но това беше невъзможно за постигане днес", каза още "Малкия Себ".

Водещи

Най-четени