Двоен успех за Ситроен в ден 2 на Рали Португалия 26.03 | 22:23

Ожие и Льоб се възползваха от техническите проблеми, които спънаха пилотите на Форд

От Константин Симидчийски

Съотборниците в Ситроен Себастиен Ожие и Себастиен Льоб поведоха във временното класиране на Рали Португалия в кръг от Световния рали шампионат, възползвайки се от кошмарен за Форд втори ден на мероприятието.

Основните съперници на Ситроен - Мирко Хирвонен и Яри-Мата Латвала се сблъскаха с различни проблеми в днешния ден, което и в крайна сметка проработи в полза на Ожие и Льоб. Още след първия етап Мико Хирвонен се смъкна от втора на четвърта позиция, а авансът на Яри-Мати Латвала в челото бе стопен на 3,8 секунди.

В последствие Хирвонен спука и гума, след което вече стана напълно ясно, че губи шансове за победата. Спукана гума беляза и карането на Латвала, в резултат на което той се смъкна на трето място с повече от 4 минути изоставане зад лидера Ожие.

В челото Себастиен Ожие има аванс от само 37,6 секунди пред своя съотборник и настоящ шампион в Световния рали шампионат, докато трети зад тях остава пилотът на Форд Яри-Мата Латвала. От проблемите на Мирко Хирвонен се възползва пък Матю Уилсън, който излезе на четвърто място. Преднината на Уилсън пред Хирвонен обаче е само 5,7 секунди, като по всяка вероятност още утре Хирвонен отново ще се нареди пред него.

Шести е Матю Солберг, докато седмата позиция ще си оспорват Кими Райконен и Федерико Вийагра, след като Арминдо Араужо отпадна от надпреварата.

Водещи

Най-четени