Леброн Джеймс се развихри за разгром над Чикаго 22.02 | 11:27

Сан Антонио Спърс продължава с победите, вдъхновен от Тони Паркър

От Даниел Любомиров

Шампионът Маями Хийт постигна изразителен успех с 86:67 точки в гостуването си на Чикаго Булс и се поздрави с 9-та поредна победа през сезона в НБА.

"Горещите" също така оставиха горчилка в устите на домакините си, защото "биковете" вкараха най-малко точки изобщо в мач от Лигата на извънземните през сезона, а защитата им не можа да направи нищо срещу Леброн Джеймс.

Крал Леброн можеше да приключи двубоя с трипъл-дабъл, но малко не му стигна - той завърши с 26 точки, 12 борби и 7 асистенции.

Дуен Уейд помогна за успеха на Маями със 17-те си точки и разобличи напълно ариегарда на Чикаго, определян за един от най-добрите в НБА през кампанията.

"Биковете" нямаха много шансове в атака, но все пак Нейт Робинсън наниза 14 точки, а Карлос Буузър добави 12 и направи 11 борби.

Така за първи път от 25-ти март 2010-та година Маями печели мач в Чикаго от редовния сезон.

Хийт продължава да бъде убедителен лидер в Югоизточната дивизия с 38 победи и 14 загуби (0.731), като в Лигата единствено Сан Антонио Спърс е с по-добри показатели - 44 успеха и 12 поражения (0.786).

Също рано тази сутрин именно Спърс продължиха победната си серия с 5-ти мач и надиграха като гости Лос Анджелис Клипърс със 116:90.

Тони Паркър беше с основен принос за победата на лидера на Запад, като вкара цели 31 точки за по-малко от три части на игрището, като допълни 7 асистенции в представянето си срещу по-силния отбор от Лос Анджелис.

"Шпорите" изравниха най-доброто си постижение през сезона като успеваемост в стрелбата - 58.9%.

Също така със сигурност ще завършат сезона с положителен баланс победи-загуби в гостуванията си, което ще им се случи за 16-та поредна кампания - 4 повече от предишния рекорд, поставен от Лейкърс през 1979-91.

Водещи

Най-четени