Левски замина за Турция, подписва с бразилски таран 21.01 | 12:10

Иво Тонев разкри, че "сините" са финализирали преговорите с бразилския нападател и чакат още двама футболисти на лагера в Анталия

От Мариян Найденов

Днес отборът на Левски замина за втория си подготвителен лагер в турския курорт Анталия. На летище "София" старши треньорът на "сините" Николай Костов разкри, че в южната ни съседка към клуба ще се присъедини бразилски нападател, с когото вече всичко е уговорено и се очаква той да подпише договор с Левски.

Освен него, "сините" чакат още двама нови футболисти за подготвителния лагер, а според слуховете единият от тях е Валери Божинов.

"Към нас ще се присъедини нов футболист във вторник. Той е бразилец и е нападател, но все още не мога да говоря по този въпрос. Надявам се да имаме поне двама нови играчи скоро. Не съм мислил все още по въпроса за Божинов, а и нямам право да коментирам.

За провал в селекцията и дума не може да става, ние имаме достатъчно добри футболисти в отбора ни. Мисля, че нещата ще се развият добре за Левски, въпреки че се забавят", каза Николай Костов.

Освен нови, в Левски ще има и напускащи футболисти. Това са лявото крило Тодор Христов и изваденият от първия състав Мариян Огнянов, които са пред трансфер в Ботев (Пловдив).

"Мариян Огнянов и Тодор Христов по всяка вероятност ще бъдат продадени в Ботев. Между двата клуба има преговори и те са доста напреднали", каза още Костов.

Изпълнителният директор Иво Тонев пък разкри, че Левски е финализирал преговорите с бразилския нападател.

"Снощи финализирахме преговорите с футболиста, който искахме. Лично Николай Костов настоя за неговото привличане и може да се каже, че той вече е част от отбора. Чакаме още двама на лагера в Анталия, като за всеки един от тях ще бъде платена трансферна сума, защото са основни играчи в отборите си", каза Тонев.

Спортният директор на Левски Георги Иванов пък каза, че е говорил с Валери Божинов за евентуално преминаване на нападателя в Левски. Българският национал беше изваден от състава на Спортинг (Лисабон) тази седмица заради непрофесионалното отношение.

"Говорили сме по въпроса с Валери, но той има отбор, има договор. В момента той има проблеми и трябва първо да ги разреши. Търсим подходящите футболисти за Левски и водим преговори, но те също имат отбори и нещата стават трудно. Няма да останем без футболисти, не се притеснявайте", заяви Георги Иванов.

Водещи

Най-четени