Левски и Локо (Сф) спукаха топката на "Герена" 04.10 | 17:00

Гол в последната минута бе отменен заради нарушение, "сините" изпуснаха 4-и пореден успех

От Иво Вецев

Левски не успя да запише 4-та поредна победа в първенството, след като в двубой от 12-ия кръг на първенството записа нулево реми срещу столичния Локомотив в студения следобед на "Герена".

Двубоят беше доминиран от възпитаниците на Славиша Йоканович, но след много пропуски в края на двубоя "сините" вече нямаха ясна идея как да отбележат. Победата можеше да отиде и в противниковия лагер, но Гаел и Маркиньос пропуснаха.

В последната минута на 5-минутното продължение Левски все пак отбеляза, но попадението не беше засечено, тъй като преди Димов да засече, Макриев бе извършил нарушение срещу Бранеков. След края на мача футболистите на Левски наобиколиха Ристосков за обяснения.

Именно бразилецът не успя ознаменува юбилея си с гол, след като записа мач №150 в родното първенство. За Влади Гаджев мачът също беше специален, тъй като и той вече има толкова мачове, но само за Левски.

Валентин Галев пък записа суха мрежа в 99-ото си появяване в А група, като показа завиден рефлекс и показа наглед защо е предпочитан пред Митрев. Локомотив обаче няма победа над "сините" вече в 7-и двубой - 4 победи и 2 равенства.

Пропуснатите 3 точки не позволиха на "сините" да се върнат поне за 24 часа в топ 3 на първенството, като 26-кратните шампиони са с 19 точки и вече изостават на 6 от лидера Лудогорец, както и на 2 от вечния съперник ЦСКА. И двата отбора са с мач по-малко от Левски.

"Железничарите" пък се изкачиха до 9-о място, като имат 13 точки и се изравниха с Любимец в борбата за 8-ото място.

Подробности и снимки от срещата вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени