Левски и Локомотив (София) откриват 12-ия кръг в А група 04.10 | 09:32

Столичното дерби е от 15:00 часа на стадион "Георги Аспарухов"

От Мариян Найденов

Днес Левски и Локомотив (София) излизат един срещу друг в първия мач от 12-ия кръг в А група. Столичното дерби е от 15:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще бъде предавано пряко по TV7.

"Сините" започнаха сезона неубедително, но постепенно навлизат в ритъм, а срещу "железничарите" ще търсят продължаване на серията си от три поредни победи в първенството.

В момента Левски е на 6-то място в класирането на А група с актив от 18 точки и при евентуален успех, поне временно ще се изкачи на 3-та позиция, изпреварвайки Локомотив (Пловдив) и ЦСКА и изравнявайки се с Ботев (Пловдив).

Наставникът на "сините" Славиша Йоканович остави извън групата за мача двама от най-силните си футболисти в лицето на Станислав Ангелов и Цветан Генков, които все още не са напълно възстановени от контузии. Сръбският специалист не иска да рискува здравето им, особено преди Вечното дерби с ЦСКА на 19 октомври.

Преди мача Йоканович заяви, че според него най-опасните футболисти на съперника са Маркиньос и Гаел Нлундулу и отбраната трябва да се справи с тях, ако Левски иска да спечели мача.

В състава на "сините" като титуляр се завръща холандецът Дъстли Мюлдер, който наскоро бе реабилитиран, след като бе нарочен за гонене. Очаква се в отсъствието на Генков, атаката да бъде водена от Димитър Макриев, който все още няма отбелязан гол.

Старши треньорът на Локомотив (Сф) Стефан Генов заяви преди мача, че не се притеснява от Левски, а от съдията. В отговор от БФС назначиха за главен рефер недолюбвания столичните "железничари" Христо Ристосков.

Пред Генов също стоят известни кадрови проблеми. Локо ще бъде без нападателя Крум Бибишков, а с травми са още Евертон Джилио-Том, Азрак Махамат, Румен Трифонов и Илиян Гаров.

Водещи

Най-четени