Левски изненада неприятно на старта на А група 19.07 | 21:15

Домо спаси своите от загуба срещу Локо (Пловдив)

От Иво Вецев

"Новият” Левски по никакъв начин не убеди с играта си и благодарение на Валери Домовчийски успя да се добере до 1:1 на "Герена” срещу Локомотив (Пловдив) в мач от 1-ия кръг на А група.

Първото полувреме премина в бавно темпо, като с течение на мача "сините” играеха по-добре, но стигнаха само до две удобни положения, пропуснати от Домовчийски и Божинов. "Смърфовете” пък не отправиха нито един удар по посока вратата на Наумовски.

През втората част 26-кратните шампиони се измориха, а пловдивчани шокираха всички в 75’, когато Благой Наков с топовен шут даде аванс на своите. Все пак новото попълнение Валери Домовчийски донесе точката, след като се възползва от грешка на защитата и от 3 метра вкара за 1:1 в 80’.

Така "сините” за втори пореден път не побеждават Локомотив у дома, след като през миналата година "смърфовете” записаха успех с 2:1 на "Герена”. Освен това 26-кратните шампиони почват с равенство срещу отбор, чиито играчи подписаха договори 5-6 дни преди началото на шампионата.

Това обаче не е и най-голямата изненада за деня, след като новакът Хасково записа победа с 1:0 над Лудогорец. Лидер след съботния ден пък е Славия, който стигна до 4:1 над Марек и оглави класирането по голова разлика.

Хосе Мурсия заложи на нападателен стил с двама нападатели в лицето на Валери Домовчийски и Божинов, а стартов номер получи и подписалият преди два дни Луис Педро. Сърмов, Стойчев, Минев, Домовчийски, Наумовски и Бедоя бяха другите нови попълнения в стартовия състав, а на пейката беше Владимир Гаджев.

Локомотив Пловдив отговори с дефанзивно 4-5-1, като единствен напред беше изнесен Бранимир Костадинов, зад когото действаха Богомил Дяков и Александър Якимов.

Водещи

Най-четени