Левски май отписа титлата 15.09 | 22:58

Спортният директор на "сините" Наско Сираков отново призова за търпение

От Константин Симидчийски

Спортният директор на Левски Наско Сираков призна, че на този етап "сините" трудно могат да се преборят с Лудогорец и Ботев за шампионската титла на България. Изявлението на боса може да се нарече историческо, тъй като никога досега ръководител на Левски не е отписвал титлата в толкова ранен етап от сезона.

Днес столичният тим отново остана без победа на собствен терен, губейки с 0:2 дербито срещу гостуващия шампион на страната Лудогорец.

Говорейки след края на сблъсъка легендата на Левски довери, че приоритет на клуба в настоящия момент е изграждането на сектор "А" на ст. "Георги Аспарухов", което е и причината селекцията на тима да бъде попълвана изцяло от свободни агенти.

"Приоритет за клуба е най-вече строежа на "А" сектор на стадиона. Каквото и да си приказваме, в момента попълваме отбора с играчи без договори и стреляме напосоки. След Нова година обаче ще бъдат привлечени поне четири човека. Надявам се, че тогава ще имаме отбор, който да ни позволява да играем по-спокойно срещу силните отбори", заяви Сираков пред репортерите на "Герена".

"Направихме първото полувреме две много груби грешки, които доведоха до два гола. Срещу отбор като Лудогорец това тежи много. Преди два месеца ви казах, че има три отбора, които са много пред нас. Надявах се, че сме скъсили разликата, но когато те победи по-добър отбор, трябва да го приемеш".

"Като цяло не мога да бъда недоволен от поведението на играчите, но трябваше да бъдат малко по-агресивни. Стигаме до вратата, но не можем да реализираме положенията си. Все още ни липсва достатъчно класа, но не съм съгласен, че нямаме игрови напредък. Не се притеснявам, че може да не влезем сред първите седем", добави Сираков.

Попитан дали Левски е готов да отпише борбата за титлата в "А" група, босът на "сините" призна, че столичният гранд трудно би успял да стигне до златните медали.

"Занапред ще играем за повече точки, но разликата с челниците е голяма. За момента нивото ни не ни позволява да мечтаем за нещо повече. Нека хората бъдат търпеливи. Градим отбор и обещавам, че отново ще закарам Левски там, където вече съм го правил", отговори той.

Водещи

Най-четени