Лудогорец остави Левски без победа в София 15.09 | 22:05

Шампионите надиграха "сините" и спечелиха с 2:0 дербито на "Герена"

От iNews.bg

Отборът на Левски продължава да няма победа на собствен терен през настоящия сезон, след като днес "сините" отново разочароваха верните си привърженици, губейки с 0:2 от шампиона Лудогорец в голямото дерби на 8-ия кръг на "А" група.

Преди мача треньорът на Левски Славиша Йоканович заяви, че неговият отбор се готви за война срещу Лудогорец, но "сините" отново предложиха вече познатата си слаба продукция, лишена от особени футболни дойстойнства.

Автор на първото попадение в мача бе Фабио Ешпиньо, който се разписа след изпълнение на корнер в 15'. В края на първата част "орлите" съвсем пратиха домакините в нокдаун, след като новото попълнение Върджил Мисиджан се разписа за 0:2.

През втората част Левски натисна своя съперник и опита да върне поне едно от двете попадения, но опитите за атаки на домакините често завършваха някъде пред наказателното поле на Лудогорец. Така последната победа на "сините" на ст. "Георги Аспарухов" остава именно срещу тима от Разград, постигната през пролетта на тази година.

За ужас на феновете си, Левски остава и със само две победи от общо осем изиграни мача през този сезон. За "сините" това е и трето поражение, което оставя столичния гранд в долната половина на таблицата с актив от 9 точки. Левски се намира на 10-а позиция в класирането, като същия актив от точки имат още Берое и Славия.

Лудогорец от своя страна отново оглави временното класиране в "А" група, разполагайки с актив от 18 точки на сметката си. Втори със 17 пункта е Ботев, докато Литекс допълва Топ 3 с 16 точки до момента. Воденият от Стойчо Стоев състав вече може да мисли за предстоящия двубой с ПСВ Айндховен от групите на Лига Европа.

1041329Официален дебют с фланелката на Левски записа новото попълнение от Франция Ларсен Туре, който игра през втората част на двубоя. Трудно обаче може да се каже, че крилото успя да впечатли с изявите си.

Още в първата минута домакините регистрираха първи точен изстрел в очертанията, но Кевин Брю не успя да затрудни Владислав Стоянов. В 4' Орлин Старокин стреля далеч по-опасно от своя съотборник, но и този път българският национал улови сигурно в ръцете си.

В 13' отбраната на Левски се пропука за първи път, след като Марселиньо успя да предолее футболист на "сините" и центрира успоредно на голлинията. Роман Безяк потърси позиция за стрелба, но до попадение не се стигна. Две минути по-късно "орлите" разпечатаха вратата на Левски. Лудогорец изпълни корнер пред вратата на "сините", а Марселиньо размина като на шега Стефан Велев. Бразилецът намери Фабио Ешпиньо, който светкавично стреля за 0:1.

В 23' Славиша Йоканович трябваше да извърши принудителна смяна, след като "грешникът" за първия гол Стефан Велев получи контузия. Халфът напусна игра, а на негово място се появи младият Антонио Вутов. Минути по-късно смяна трябваше да направи и Стойчо Стоев, а националът Йордан Минев отстъпи мястото си на Шоко.

1041328Постепенно Левски увеличи оборотите в предни позиции, като домакините успяха да притиснат шампионите. В 29' Гари Родригес проби отлично в пеналтерията на Лудогорец и центрира, но топката не достигна до Цветан Генков. Малко по-късно влезлият в игра Антонио Вутов също блесна с добър пробив, но последвалият удар на Родригес не бе достатъчно ефективен.

Устремът на Левски обаче бе спрян в 42', когато гостите от Разград реализираха и втори гол във вратата на Пламен Илиев. Новото попълнение Върджил Мисиджан бе изведен на добра позиция, като холандецът майсторски финтира Алехандро Перес. Последва точен изстрел покрай Пламен Илиев и втори гол в мрежата на Левски - 0:2.

На почивката сръбският наставник на Левски вече нямаше какво да губи, като Славиша Йоканович заложи на новото попълнение Ларсен Туре. Французинът се появи в игра на мястото на Кевин Брю, като зае място на десния фланг на атаката.

Левски опита да натисне своя съперник от самото начало на втората част, като Гари Родригес се измъкна зад отбраната на Лудогорец. Холандецът обаче не успя да нанесе хубав удар, позволявайки на Владислав Стоянов да улови. В 50' Мирослав Иванов можеше да стреля от удобна позиция, но бившият футболист на "орлите" изпълни неточно отсъдения пряк-свободен удар.

1041327Между 58' и 59' Гари Родригес на два пъти застраши вратата на гостите. Първо Владислав Стоянов трябваше да отразява силен изстрел на "лалето" от пряк-свободен удар, а при последвалия корнер отново Родригес стреля с глава, но неточно.

В 67' Гари Родригес за пореден път опита да вземе нещата в свои сърце, но холандецът не успя да нацели топката с десния крак. Пет минути по-късно Ларсен Туре пусна добър пас към Орлин Старокин, но крайният бранител не успя да намери свой съотборник с остро центриране по земята.

Петнадесет минути преди края двамата треньори извършиха промени в своите състави, като Димитър Макриев усили атаката на Левски, заменяйки Мирослав Иванов. Рокада направи и Стойчо Стоев, който гласува доверие на национала Христо Златински, а игра напусна таранът Роман Безяк.

В заключителните минути Лудогорец можеше и да унижи днешния си съперник, след като Йордан Милиев и Пламен Илиев не се разбраха помежду си. Това позволи на Марселиньо да играе с топката, но бразилецът не успя да я прати в мрежата.

Най-четени