Левски на финал в НБЛ, чака Лукойл 16.05 | 19:14

"Сините" взеха серията си срещу Ямбол с 3:0 победи и ще играят за титлата

От iNews.bg

Баскетболният отбор на Левски е първият финалист в плейофите на Националната баскетболна лига на България. "Сините" се наложиха и в третата среща срещу тима на Ямбол със 101:72 точки и взеха полуфиналната серия с 3:0 победи.

Левски доминираше през цялата среща. Първата четвърт бе отлична за гостите от София, които се наложиха с 30:17 точки и взеха убедителен аванс. През втората Ямбол успя да намали изоставането си с 3 точки, но третата четвърт Левски се наложи с 25:15 точки. През последната отново тимът на Тити Папазов бе по-добрият на игрището и не срещна особени проблеми.

Арън Харпър бе най-резултатен за победителите, записвайки 25 точки. Към тях той добави и 5 борби под двата коша. Доналд Коул улови още толкова топки и наниза 19 точки. Стефан Георгиев-Торо вкара 15 точки за успеха и хвана 8 борби.

За домакините Мартин Дурчев вкара 23 точки, а 12 добави Павел Маринов. По 11 вкараха Саймън Финцгер и Нинослав Тмушич, но това се оказа недостатъчно за Ямбол да постигне успех пред собствена публика.

На финала Левски най-вероятно ще се изправи срещу хегемона Лукойл Академик. "Студентите" водят с 2:0 победи над тима на Рилски Спортист и по всяка вероятност утре ще затворят серията в своя полза.

Водещи

Най-четени