Лукойл Академик допусна първо поражение за този сезон 17.05 | 20:01

"Студентите" отстъпиха при гостуването си на Рилски спортист, което и внесе интрига в 1/2-финалната серия между двата отбора

От Константин Симидчийски

Баскетболният шампион на България Лукойл Академик понесе първо поражение за този сезон, като това се случи по време на 1/2-финалната серия в Националната баскетболна лига срещу Рилски спортист.

Днес отборът от Самоков намали резултата в серията на 1:2, побеждавайки шампионите с резултат 82:72 в своята "Арена Самоков". В четвъртък Рилецо ще получи шанс и да изравни баланса в тази 1/2-финална серия, след като отново предстои да бъде домакин.

Изключително мобилизирани бяха днес баскетболистите на Рилски спортист, докато същото не може да се каже за звездите на треньора Йовица Арсич. Шампионите сякаш подходиха със снизхождение към днешния сблъсък, имайки предвид, че вече разполага с две победи аванс в серията до този момент.

В отделни периоди от двубоя гостите се мобилизираха и наваксваха изоставането си в резултата, но в самия край домакините бяха по-добри в стрелбата и заслужено достигнаха до успеха, нанесъл и първа загуба на Лукойл Академик за сезона.

Владимир Мийович изигра най-добрия си мач през сезона и завърши с 27 точки и 7 борби. Иван Лилов и Димитър Караджовски вкараха по 14 точки, а Александър Груев добави 9 и 3 асистенции.

За гостите на добро ниво бе Тодор Стойков с 24 точки. Девин Грийн също се включи добре с 16 точки и 7 борби, а Травис Питърсън добави 14 точки.

Водещи

Най-четени