Левски победи Монтана в контролна среща 05.09 | 20:23

Даниел Димов се завърна след дълго отсъствие, отбелязвайки победния гол

От Иво Вецев

Лидерът във временното класиране на "А" група Левски стигна до трудна победа с 2:1 над Монтана в контролна среща, играна на стадион "Георги Аспарухов" пред около 1000 души, дошли да подкрепят отбора на Илиан Илиев.

Срещата бе белязана и от завръщането на халфа Даниел Димов в игра, след като той не игра в последните 6 месеца заради скъсани кръстни връзки. Най-хубавата новина за треньорския щаб пък беше, че той се завърна и с гол.

"Сините" започнаха по-надъхано срещата, като Цветелин Тонев играеше много нахъсано и правеше каквото си поиска с противниковите играчи. Силните начални минути за домакините пък дадоха отражение и на резултата, след като в 16-ата минута Прохазка бе фаулиран в наказателното поле.

Съдията отсъди дузпа, а зад топката застана Жоао Силва, който хладнокръвно реализира - 1:0. Това бе и първо попадение на дошлия от Евертън португалец със синята фланелка.

Левски продължи да играе по-добре, но в 30-ата минута колективна грешка в защита позволи на Деян Христов да остане сам срещу вратаря Ивайло Василев. Той стреля, стражът успя да докосне топката, но все пак изгледа безпомощно как тя влиза във вратата му - 1:1, а при този резултат дойде и почивката.

През втората част Левски отново беше господар на терена, но "сините" не съумяваха да създадат чисти голови положения. Малко след началото на полувремето пък Илиев извади дошлия на проби Ловински, който не се отчете с нищо запомнящо се.

В 78-ата минута обаче другият тестван от Илиев играч - Илиян Йорданов, за пореден път проби добре по лявото крило и центрира в наказателното. Там Силва се опита да нанесе удар, но се получи разбъркване. Все пак най-съобразителен там беше Димов, който с удар от близо успя да се разпише и да маркира крайното 2:1 за Левски.

Засега не се знае дали Йорданов остава, но Ловински почти сигурно ще напусне "синия" лагер. Илиан Илиев пък разигра почти всичките си наличnи футболисти, като на терена не се появиха единствено Опоку, Марсиньо, Де Карвальо, както и контузените играчи на Левски.

Най-четени