Левски продължи с победния си ход в първенството 22.09 | 20:51

"Сините" постигнаха шести пореден успех в шампионата, подчинявайки гостуващия Пирин Гоце Делчев

От iNews.bg

Левски продължава с перфектния си ход в българската "А" група, след като днес "сините" записаха шести пореден успех от шест изиграни срещи до момента.

Воденият от Илиан Илиев състав подчини с 2:0 гостуващия Пирин (Гоце Делчев) на своя ст. "Георги Аспарухов", като точни за столичани бяха Базил де Карвальо от дузпа и новото попълнение Илиян Йорданов. Последният записа своя официален дебют за Левски, като имаше нужда от само 17 минути, за да вкара първия си гол със синята фланелка.

По този начин Левски събра актив от 18 точки и дръпна с 3 пред шампиона Лудогорец, който обаче играе в момента своя мач срещу ЦСКА в Разград. Пирин остава на 6-а позиция с 9 пункта, колкото има и Берое.

Наставникът на "сините" Илиан Илиев отново постави Базил де Карвальо на върха на своята атака, докато Кристовао Рамос и Симеон Райков стартираха на фланговете. Марсиньо действаше пред Владимир Гаджев и Христо Йовов, докато Дъстли Мюлдер, Ромейн Ели, Станислав Ангелов и Александър Башлиев започнаха пред Пламен Илиев в отбрана.

Срещата очаквано започна с превъзходство на Левски, ала чистите шансове за гол пред Абдиков липсваха. В 15' трибуните на "Герена" все пак станаха на крака, след като изстрел на Владимир Гаджев от статично положение срещна гредата. Две минути по-късно стреля и Марсиньо, но бразилецът прати кълбото в аут.

Левски продължи да атакува вратата на гостите, като в 22' Карвальо засече в аут подаване на Мюлдер. Минути след това късметът си отново опита и Гаджев, но този път националът прати кълбото в аут. В 32' сериозен пропуск направи Христо Йовов, който от границата на вратарското поле стреля над гредата.

До почивката Левски осъществи още няколко акции към вратата на Пирин, но неуспешно. В 36' Райков стреля твърде слабо, за да затрудни Абдиков, а в 44' вратарят се справи след удар с глава на Базил де Карвальо.

На почивката наставникът на Левски Илиан Илиев извърши една промяна в своя стартов състав, а официален дебют за столичани записа новото попълнение Илиян Йорданов. Бившият футболист на Локомотив Пловдив зае мястото на Симеон Райков, който явно разочарова Илиев в днешния двубой.

В 51' Левски се приближи максимално до първи гол в мача, след като домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Карвальо бе фаулиран от Гуцев в наказателното поле на Пирин, като сам се нагърби да изпълни наказателния удар. Африканецът стреля в горния десен ъгъл на вратата и изведе Левски напред - 1:0.

62-ата минута се оказа паметна за резервата Илиян Йорданов, който имаше нужда от само 17 минути, за да отбележи своя първи гол за Левски. Юношата на Ботев Пловдив осъществи успешна добавка след изстрел на Кристовао Рамос, печелейки си аплодисментите на феновете на ст. "Георги Аспарухов". Минута по-късно в игра се появи и португалският таран Жоао Силва, който зае мястото на Марсиньо.

Почти веднага след влизането си в игра, Силва се "отличи" с фрапантен пропуск пред вратата на Пирин. Абдиков отрази първоначалния изстрел на португалеца с глава, като таранът получи възможност да осъществи добавка по посока мрежата. Вместо обаче да вкара за 3:0, бившият нападател на Евертън стреля право в тялото на вратаря. Минута по-късно Абдиков отново се намеси, отрязявайки удар на Кристовао Рамос.

До края на срещата Левски вече играеше за своята публика, докато Жоао Силва продължи да търси своя първи гол за "сините". В 83' португалецът направи нов опит да стигне до заветното попадение, но отново неуспешно. Ибериецът овладя на гърди една топка, преодоля бранител на Пирин и стреля, но изстрелът му мина покрай гредата.

В крайна сметка домакините се задоволиха с двете отбелязани попадения от Базил де Карвальо и Илиян Йорданов, които се оказаха напълно достатъчни за пълния комплект от три точки. Така Левски вече очаква резултата от двубоя между Лудогорец и ЦСКА, който ще определи дали "сините" ще останат едноличен лидер в шампионата.

Водещи

Най-четени