Левски спечели българското дерби в Балканската лига 26.03 | 20:35

"Сините" доминираха в Самоков преди полуфинала между двата отбора

От Даниел Любомиров

Левски опорочи празника на Рилски спортист по случай честването на годишнината от спечелването на Балканската лига.

"Сините” тотално надиграха домакините от Самоков и победиха със 74:69, като през цялото времетраене на срещата не допуснаха обрат и не позволиха на Рилецо да изравни резултата.

Така Левски остава единственият отбор без загуба и продължава да е лидер в топ 6 на Балканската лига, като за втори път печели българското дерби с Рилецо в турнира.

И двата отбора са класирани за финалната четворка и ще се срещнат на полуфинал в нея. В последния кръг от топ 6 "сините” гостуват в Черна гора на Теодо, а самоковци ще пътуват до Израел за мач с Галил Гилбоа.

Загубата е втора поредна за Рилски спортист след поражението от младежките национали на България миналата седмица.

Марко Маринович отново направи страхотен мач с екипа на Левски и записа 21 точки, като неговият сънародник Младен Пантич се отчете с 16.

Тери Смит бе най-резултатен за тима от Самоков с 19 пункта, докато Бранко Миркович и Тони Гуджино добавиха по 11.

Левски натрупа солиден аванс в резултата след първата четвърт и поведе с 25:15, като до почивката Рилецо намали пасива си на 1 – 34:33. Последваха нови силни 10 минути за играчите на Константин Папазов, които спечелиха 3-ата четвърт с 25:11, като последната част завърши при резултат 25:15 за Рилецо, но в крайна сметка преднината на "сините” се оказа решаваща.

"По-класният отбор сме, но отборът на Рилски спортист има страхотен дух и го показа, като намали изоставането си от 16 точки само 6 минути преди края. Отпускането в края можеше да ни изиграе лоша шега, но не се получи.

Убеден съм, че ние и Рилски спортист оставихме хитрините за петък, когато ще бъде много по-важният мач”, коментира наставникът на Левски Константин Папазов.

"Недопустимо е два пъти да ни хващат борба след фаул. Накрая имахме шанс да спечелим, но ако трябва да съм честен, заслужено загубихме”, заяви треньорът на Рилецо Росен Барчовски.

Най-четени