Легендарният "Маракана" и всички стадиони на Мондиал 2014 12.06 | 16:10

Научете всичко за съоръженията в Бразилия

От Иво Вецев

Само няколко часа ни делят от началото на Световното първенство по футбол, като в 23:00 часа ще прозвучи първия съдийски сигнал в турнира, даващ началото на дербито от група A между Бразилия и Хърватия.

Двата отбора ще е изправят един срещу друг на "Арена Сао Пауло", който беше построен специално за започващия шампионат на планетата. Съоръжението е с капацитет над 60 000 души и довечера се очаква да се пръска по шевовете от фенове на Бразилия.

На този стадион ще бъдат изиграни цели 6 мача, като на него ще има и един полуфинален сблъсък. Определено феновете в Сао Пауло ще са доволни от футболната програма на новия стадион.

Цели 12 съоръжения из цяла Бразилия ще бъдат домакини на мачове от Световното първенство, но без съмнение за феновете на футбола най-интересен е легендарният "Маракана", който очаквано ще посрещне и финала в надпреварата.

"Маракана" е построен за Световното първенство по футбол в Бразилия през 1950 година. Съоръжението се намира в Рио де Жанейро и получава името си от квартала, в който е издигнато - Рио Маракана. Както подсказва името, наблизо минава и река със същото име.

Стадионът беше реновиран през последните години и там се проведоха три мача за Купата на Конфедерадциите, а сега митичното съоръжение ще блести най-много сред 12-те стадиона, които ще посрещнат Мондиала.

Всичко за стадионите на Световното може да четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени