Легендарният Хуан Рикелме напусна Бока Хуниорс 05.07 | 11:58

34-годишният плеймейкър обяви, че няма да продължи с изявите си на "Ла Бомбонера"

От iNews.bg

Една от големите легенди на Бока Хуниорс Хуан Роман Рикелме обяви, че няма да продължи да играе за колоса от Буенос Айрес след претърпяния провал срещу Коринтианс във финала на Копа Либертадорес.

Бока допусна поражение с 0:2 и не успя да спечели най-ценния трофей на континента, а 34-годишният плеймейкър довери, че вече е разговарял с президента на "азул и оро" относно своето оттегляне.

"Този следобед разговарях с президента и го информирах, че няма да продължа", сподели Рикелме пред аржентинските репортери.

"Чувствам изключителна благодарност към клуба и отбора, но вече няма какво да дам. Чувствам се изпразнен от съдържание. Имам невероятна връзка с Бока Хуниорс, като самият аз съм фен на клуба, но в случая стигнахме края на пътя", продължи с откровенията бившият аржентински национал.

"Сега искам просто да се прибера вкъщи, да направя барбекю с приятелите си и да видя децата си", каза още Рикелме.

Надарен с изключителен поглед върху играта и фамозна техника, Хуан Роман Рикелме се превърна в една от най-добрите "десетки" на планетата за последните десетина години. Кариерата на халфа на "Ла Бомбонера" стартира още през 1996, като за Бока Рикелме игра до 2002, когато бе продаден на Барселона.

Престоят на плеймейкъра на "Камп Ноу" не се оказа успешен, като често той бе налаган и на нетипични за него позиции на терена, докато съвсем различно бе представянето му за друг испански тим - Виляреал. С "жълтата подводница" Рикелме достигна 1/2-финалите на Шампионската лига през 2006, а през 2007 отново се завърна в родния Бока.

За националния отбор на Аржентина Хуан Роман Рикелме има изиграни 51 срещи, като се е разписал в 17 от тях.

Водещи

Най-четени