Лекарите спрели събуждането на Шумахер? 24.02 | 13:00

Мениджърът на Пилето - Забине Кем категорично отрече тази информация

От Мариян Найденов

Докторите в Университетската болница в Гренобъл са спрели временно с опитите си да събудят Михаел Шумахер от комата, гръмна германското списание "Фокус" днес.

Изданието твърди, че това се е наложило заради неочаквани усложнения, но не споменава точно какви, както и не назовава източниците, от които е почерпена тази информация.

Това не са първите мрачни слухове за състоянието на легендарния спортист, като наскоро вестникът с най-голям тираж в Германия - "Билд" излезе с информацията, че Шуми е развил белодробна инфекция, която пречи на процеса по събуждането му.

Тази новина, както и днешната информация на "Фокус" бе категорично опровергана от мениджъра на Шумахер - Забине Кем. Тя отново използва за трибуна германската информационна агенция DPA, заявявайки, че промяна в състоянието на клиента ѝ няма и процедурата по извеждането му от кома продължава.

"Тази фаза може да отнеме дълго време, което за огромно наше съжаление може да доведе до много погрешни тълкувания", каза Кем.

45-годишният Шумахер падна при каране на ски във френския курорт Мерибел на 29 декември 2013 г. и оттогава се бори за живота си в Университетската болница в Гренобъл. През това време той претърпя две животоспасяващи операции, като не поддържан в състояние на изкуствена кома.

Около месец след зловещия инцидент - на 30 януари, Сабине Кем съобщи, че започва процедура по извеждането на клиента ѝ от комата, като това е и последната официална информация за състоянието на Михаел Шумахер, въпреки че на Кем често ѝ се налага да дава опровержения.

Водещи

Най-четени