Лео Меси прати рекорда на Мюлер в историята 10.12 | 00:04

Магьосникът имаше нужда от 25 минути, за да задмине немския голмайстор

От Иво Вецев

Футболната общественост свали шапка пред Лионел Меси, след като тази вечер аржентинският магьосник прати в историята рекорда от 85 попадения на Герд Мюлер, отбелязвайки своите попадения №85 и №86 при успеха с 2:1 на Барса над Бетис като гост.

До 25-ата минута магьосникът с №10 вече имаше две попадения, като това го превърна и в №1 голмайстор в историята на Барса в Примера дивисион - 192 гола. Кастро (38) върна едно попадение, а през второто полувреме Валдес и гредите спасиха радостната за Меси и Барселона вечер.

Каталунците пък продължават с уникалната си кампания, като вече имат 43 точки след 15 изиграни кръга и единственото равенство дойде срещу Реал Мадрид. Барселона има и 6 точки аванс пред Атлетико и 11 пред Вечния си съперник. Бетис остава 5-и с 25.

Още в 15-ата минута Лионел Меси беше в прегръдките на своите съотборници - магьосникът пое топката в отдясно в средата на терена и проби в наказателното поле, като с диагонален удар с левия крак отбеляза за 0:1, преминавайки през половината отбор на Бетис. Така Барса поведе, а Лео изравни рекорда на Герд Мюлер.

Малко след попадението Иниеста опита изключително красив удар, опитвайки се да прехвърли вратаря, но Адриан успя да избие в корнер - нов магически момент.

В 24-ата минута пък дойде моментът, който целият свят очакваше със затаен дъх. Меси пусна пас в наказателното поле към Иниеста, а от своя страна испанецът върна услугата. Така аржентинският маг се оказа на удобна позиция и от 10 метра не сбърка с левия си крак - 86 попадения за Лео и рекордът беше факт!

До края на полувремето Шави и Меси се отчетоха с по един пропуск, а в 38-ата минута интригата в срещата се завърна, след като Кастро беше изведен сам срещу Валдес и нападателят запази самоконтрол и с премерен, техничен удар преодоля испанския национал.

През второто полувреме Валдес имаше много работа, като негова грешка в 51-ата минута едва не доведе до изравняване, но той бързо се хвърли и грабна топката пред очите на играч на Бетис. Последваха няколко хубави атаки на домакините, като в 69-ата минута Масчерано едва не си отбеляза автогол, но топката срещна страничния стълб.

Севилци пропуснаха още няколко отлични положения, като отново гредата беше най-добрият приятел на Барселона, след като удар на Пасуело нацели десния страничен стълб, а Валдес гледаше безпомощно.

В края на мача обаче Меси, Алкантара и Алба пропуснаха да увеличат аванса на Барса, като Лео и Алба нацелиха гредите, а Тиаго стреля в аут от 4 метра разстояние.

Водещи