Леонид Базан: Медалът от Европейското е по-специален 10.04 | 14:10

Българският борец спечели отличие в първото си участие на голямо първенство в по-горна категория

От Даниел Любомиров

Леонид Базан донесе на България бронзов медал от Европейското първенство по свободна борба в Тблиси.

За него това бе трето отличие от шампионат на Стария континент, като има 2 сребърни медала от 2011 и 2012.

"Този медал е по-специален, защото за първи път се боря в по-висока категория, и то веднага на Европейското", заяви Базан пред Sporta.bg

В действителност успехът му в грузинската столица може да се счита за един от най-големите в кариерата му, защото никога не е лесно за един състезател да се бори в различна от обичайната му категория.

Базан е постигал всичките си отличия преди 2013-та година в по-долната категория до 66 кг - той има и два бронзови медала от Световните първенства за юноши през 2007 и 2005.

След края на Държавното първенство по борба в "Арена Армеец" през януари Базан не беше удовлетворен от резултатите си в новата за него категория до 74 кг, но след успеха на Европейското, 27-годишният борец не мисли да прави промени.

В интервю за Sporta.bg през януари Леонид сподели, че голямата му мечта е да спечели олимпийска титла, като единственото му разочарование през 2012-та година е именно представянето му на Игрите в Лондон.

Сега Леонид гледа към Световното първенство, което ще се проведе между 16-ти и 22-ри септември в унгарската столица Будапеща.

Цялото интервю на Леонид Базан след успеха му на Европейското четете в Sporta.bg

Водещи