Литекс и ЦСКА завършиха при нулево равенство в Ловеч 10.04 | 23:01

"Оранжеви" и "червени" не съумяха да си отбележат гол в разстояние на 90 минути

От Константин Симидчийски

Съставите на Литекс и ЦСКА не се победиха в дерби среща от 21-вия кръг на родната "А" професионална футболна група. Мачът завърши при нулево равенство, като след него домакините от Ловеч запазиха преднината си пред втория в таблицата тим на Левски, който по-рано днес също завърши наравно при гостуването си на Миньор Перник.

Първото полувреме на срещата не предложи много положения за гол, а през втората част Маркиньос изпусна най-опасната ситуация за откриване на резултата, след като в 79-тата минута остана очи в очи със стража на домакините, но прати кълбото в аут. "Армейците" доиграха мача с намален състав, защото Галчев получи втори жълт картон в 86-тата минута, но Литекс нямаше време да се възползва от численото си преимущество.

Срещата започна с натиск на ЦСКА, а бившият футболист на "червените" Христо Янев нямаше късмет и в 5-та минута напусна принудително терена, след като изкълчи пръст при едно единоборство. В последствие офанзивният футболист бе откаран в болница, където да му се окаже медицинска помощ.

В 12-тата минута Делев стреля опасно към вратата на домакините, но изстрелът му бе париран от бранител на Литекс. Постепенно ловчанлии изравниха играта и в средата на полувреме действията на терена се пренесоха в половината на ЦСКА.

Контраатаките на "армейците" обаче бяха много опасни и така се стигна до 38-мата минута, когато Александър Тонев проби по дясното крило и центрира към Спас Делев, топката обаче стигна до Николов, който бе близо до това да си вкара автогол, но в крайна сметка с много усилия стражът на домакините Винисиус отрази върнатата от бранителя топка. До края на полувремето не се случи нищо по-интересно и така двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивката на мача.

През второто полувреме темпото на игра се вдигна и двата отбора създадоха повече положения за гол. Само 6 минути след подновяването на играта Дока стреля опасно към вратата на гостите, но ударът му не порази целта.

Най-сериозното положение за гол пред ЦСКА се отвори в 81-вата минута, когато Маркиньос остана сам срещу стража на домакините. Вратарят излезе напред за да скъси ъгъла пред бразилеца, а халфът на "червените" стреля към полуопразнената врата, но така и не намери целта и "армейците" се разминаха на косъм от откриването на резултата.

Три минути по-късно отборът на Литекс също имаше отлична възможност да стигне до гол, след като Том центрира опасно отдясно, топката стигна до Джерманович и последения от близка дистанция с глава изпрати кълбото в аут.

В 86-тата минута Галчев получи втори жълт картон за нарушение срещу Дока и така ЦСКА доигра мача с намален състав. Ловчанлии обаче не се възползваха от численото си преимущество и резултатът остана непроменен като срещата между Литекс и ЦСКА завърши при нулево равенство.

След равенството Литекс събра актив от 53 точки и има 8 пункта преднина пред втория в класирането тим на Левски, който днес също записа хикс при визитата си на Миньор в Перник. ЦСКА пък е с 39 пункта и се намира на 3-то място в таблицата. Битката между Литекс и ЦСКА тепърва обаче предстои да набере скорост, след като двата тима ще се изправят един срещу друг в 1/2 финална среща от турнира за Купата на България, но този път домакинското предимство ще е в полза на "червените".

Водещи

Най-четени