Литекс уволни треньора, готов със заместника 31.03 | 14:53

Загорчич си отиде след серия слаби мачове

От Даниел Любомиров

Старши треньорът на Литекс Златомир Загорчич беше освободен от работа в клуба след серията слаби резултати през месец март.

"Оранжевите" започнаха плейофите в А група на втора позиция, но откакто шампионатът бе разделен на две половини, тимът от Ловеч все още не може да запише успех.

Литекс загуби като домакин с 1:2 в първи четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България срещу Лудогорец, а преди това не можа да бие на свой терен седмия в класирането на А група Черно море и завърши 0:0.

Последва тежко поражение с 3:0 при визитата на Лудогорец за първенството, а за капак ЦСКА удари и надигра ловчанлии с 1:0 като гост в събота. С липсата на попадение в този мач Литекс остана само с 1 гол в последните си 5 двубоя, което също допринесе при решението за смяната на треньора.

По непотвърдена информация заместник на Златомир Загорчич ще бъде Миодраг Йешич, който е водел Славия, ЦСКА и именно Литекс в България. Най-големият успех на сърбина е начело на "червените", с които стана шампион през 2005-та година, но с "оранжевите" спечели Купата на България през 2008-ма.

Водещи

Най-четени