Локо (Пд) излъга Славия на "Лаута" 21.10 | 18:13

Стефан Генов дебютира с победа при завръщането си начело на "смърфовете"

От Иво Вецев

Локомотив (Пд) записа първата си победа от месец насам, след като в дерби мач на "Лаута" победи гостуващия тим на Славия с минималното 1:0 при повторния дебют на Стефан Генов начело на тима.

Единственото попадение в срещата отбеляза резервата Рангел Абушев в 49-ата минута, а домакините бяха улеснение след изгонването на Виктор Генев в 63-ата минута.

Благодарение на победата си "смърфовете" вече дишат по-спокойно и се намират на 9-а позиция с 11 точки, докато Славия пропусна възможност да се приближи до лидерите и заема 6-о място с 13 точки в актива си.

Локомотив (Пд) започна по-добре срещата и установи контрол в домакинския си двубой срещу най-стария столичен клуб, но единственото по-интересно положение създаде Наско Курдов в 10-ата минута, когато той стреля от границата на наказателното поле, но не успя да затрудни Петков.

Най-чистите положения за Славия дойдоха в 27-ата минута, като първо Лазаров опита пряк обстрел след свободен удар в половината на бившия си тим, но Господинов успя да избие в корнер. Той отново боксира при центрирането, но Лазаров засече топката, която летеше към вратата преди защитник да я избие от голлинията.

Славия имаше още една страхотна атака в 38-ата минута, когато Влади Златинов се озова сам срещу вратаря, но се засуети и позволи на Господинов да му отнеме топката.

След почивката Абушев се появи на терена на мястото на Станков, като именно тази смяна се оказа решаваща за развоя на срещата. В 49-ата минута Стефанов центрира чудесно в наказателното поле, където Абушев се извиси и отбеляза за 1:0.

 

Това поизнерви гостите, които започнаха да играя по-грубо, а Виктор Генев фаулира грубо Наско Курдов и си заслужи жълт картон в 54-ата минута. Само 9 минути по-късно той отново се прояви изключително грубо срещу играч на "смърфовете" и Стефан Спасов му показа втори жълт и червен картон - Славия изоставаше и в резултата, и при играчите на терена.

Въпреки това столичани опитаха натиск в заключителните минути, но най-активният Лазаров не беше подпомаган особено от своите съотборници и в крайна сметка Локомотив (Пд) записа победа при повторния дебют на Стефан Генов начело на отбора. 

Останалите резултати от 9-ия кръг на Виктория ФП:

Локомотив (Сф) - Монтана 0:0

Ботев (Вр) - Лудогорец 1:1

Пирин (ГД) - Черно море 3:2

Миньор (Пк) - Етър (ВТ) 1:0

от вчера:

ЦСКА - Левски 1:0

Водещи

Най-четени