Локо (Сф) и Черно море не успяха да си вкарат гол 02.05 | 17:41

Здрава битка и положения пред двете врати белязаха двубоя в "Надежда"

От Божидар Азманов

Локомотив (София) и Черно море не успяха да се победят в първия двубой от 25-ия кръг на българския шампионат и поделиха точките на стадиона в столичния квартал "Надежда".

 

Двубоят бе много важен и за двата тима с оглед оставането им в елита, но въпреки няколкото сериозни положения и пред Митрев, и пред Китанов, гол не падна през всичките 90 минути.

 

Така нито един от тези два отбора не успя да дръпне пред другия и да внесе в своите редици по-голямо спокойствие преди последните пет кръга в А група. Със спечелената точка "моряците" остават 11-ти с 25 пункта, а "железничарите" са едно място по-надолу в класирането с точка по-малко и на три пункта над опасната зона.

 

Вижте видео от срещата в Sporta.bg

 

Първото полувреме бе доста интересно и динамично и пред двете врати имаше няколко много интересни ситуации, но Локомотив и Черно море не успяха да си отбележат гол. Втората част започна по-спокойно и без голови положения. В края на двубоя обаче и двата тима вдигнаха оборотите в търсене на победата, но попадение така и не падна.

 

В началото на двубоя и футболистите на Емил Велев, и тези на Георги Иванов, показаха, че ще се опитат да стигнат до успеха, който да им даде глътка въздух в борбата за оцеляването. Първата по-опасна ситуация в мача дойде още във втората минута, когато капитанът на моряците Георги Илиев стреля добре от дистанция, но Божидар Митрев успя да отрази в ъглов удар. Две минути по-късно и Китанов показа класа, като изби шут на Крум Бибишков.

 

Едно от най-добрите положения за гостите през първата част бе в 7-та минута, когато Симеон Райков удари левия страничен стълб на вратата на "железничарите" от близко разстояние.

 

Половин час по-късно отново Райков стреля слабо след центриране в наказателното поле, топката обаче стигна до Брус Инканго, но той вместо да я прати в мрежата на Митрев стреля право в ръцете на вратаря.

 

Няколко минути по-рано пък Крум Бибишков стреля опасно с глава от няколко метра, но кълбото премина покрай дясната греда на Китанов. Това бе и най-чистото положение за домакините през първите 45-минути.

 

В края на полувремето много активният Симеон Райков пробва да затрудни Митрев от дистанция, но бившият страж на Левски бе на мястото си и опази своята мрежа.

 

През втората част темпото спадна и в първите 20-тина минути от нея пред двете врати нямаше сериозни опасности. Първата такава бе на сметката на домакините и дойде в 65-та минута. Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле, където Димитър Илиев засече с глава от няколко метра, но кълбото премина покрай десния страничен стълб.

 

В края на двубоя и столичани, и варненци потърсиха трите точки, пропилявайки по едно чисто положение да стигнат до тях. Първо в 82-та минута Брус Инканго стреля от воле, но шутът му не намерци целта и излезе в аут. Четири минути по-късно Даниел Пеев насочи топката с глава след центриране в наказателното поле, но тя прелетя покрай дясната греда на Китанов и резултатът се запази 0:0.

Водещи

Най-четени