Локомотив (Пд) подчини европейски шампион 01.02 | 21:23

"Смърфовете" удариха Стяуа с 2:1

От Мариян Найденов

Отборът на Локомотив (Пловдив) се поздрави с изключително авторитетна победа над носителя на КЕШ през 1986 г. Стяуа. "Смърфовете" повалиха румънския гранд след успех с 2:1 в контролна среща, играна в испанският курорт Марбея.

В предишните си два спаринга на Пиринеите пловдивските "железничари" допуснаха поражения от украинските Днипро (5:0) и Динамо Киев (2:0), но днес върнаха самочувствието си с успех над един от най-титулуваните отбори в Източна Европа. 

Локо (Пд) стигна до пълен обрат, след като Стяуа откри резултата още в 3-ата минута, когато Кипчиу се възползва от неразбирателство в защитата на българите и от малък ъгъл прати топката в мрежата на Йордан Господинов.

Радостта на румънците обаче не трая дълго, защото само пет минути по-късно (8') Мартин Камбуров възстанови равенството след точно изпълнена дузпа за нарушение срещу Крис Гади в наказателното поле.

Отново Камбуров бе точен 2:1 в 22-ата минута. Голмайсторът на Локомотив бе изведен очи в очи с вратаря на Стяуа от Гади и с техничен прехвърлящ удар оформи крайното 2:1.

Това бе предпоследната контрола на пловдивчани в Испания. Следващият им съперник е друг румънски отбор - Оцелул, който срещат в понеделник, след което "смърфовете" се прибират в България. 

Водещи

Най-четени