Локомотив (Пд) спечели "железничарското" дерби 02.03 | 17:40

Етър и Миньор постигнаха важни победи в борбата за оцеляване

От Краси Киров

Отборът на Локомотив (Пд) стартира с успех пролетния дял на родния шампионат, след като днес "смърфовете" спечелиха с 2:0 срещу съименниците си от Локомотив (Сф) пред собствена публика на стадиона в парк "Лаута".

Завръщане в Пловдив направи наставникът на столичани Емил Велев, който обаче не изпита хубави емоции при повторната си поява на ст. "Локомотив". Попаденията за домакините реализираха Мартин Кавдански (17') и Георги Стефанов (62').

Така Локо (Пд) записа впечатляваща пета поредна победа в българското първенство, която поне временно изравни тима на Стефан Генов с шестия Черноморец. И двата тима имат по 27 точки, но "акулите" са и с мач по-малко.

Локомотив (Сф) пък подновява битката за оцеляване, като "железничарите" разполагат с едва 12 пункта и се намират в зоната на изпадащите.

Етър (Велико Търново) започна пролетния полусезон по превъзходен начин, след като спечели инфарктно с 2:1 срещу Монтана, приближавайки се максимално до отборите над чертата на изпадащите. Срещата се игра на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Дормушали Саидходжа откри резултата в 14', а Иван Михов изравни в 69-та минута. В края на мача Фиенциала даде трите точки на Етър.

Отборът на Миньор (Перник) постигна победа с 2:0 над своя съперник Пирин (ГД) в подновяването на сезона. Перничани се справиха въпреки големите финансови проблеми. Головете паднаха през първото полувреме и бяха дело на Ивайло Цветков в 9 минута и Томислав Павлов в 44'.

Срещата между Ботев (Вр) и Берое завърши при нулево равенство.

Ето и всички срещи от 16-ия кръг на А група:

Славия – Ботев (Пд) 2:2

ЦСКА – Литекс 0:2

Ботев (Вр) – Берое 0:0

Миньор (Пк) – Пирин (ГД) 2:0

Етър – Монтана 2:1

Локомотив (Пд) – Локомотив (Сф) 2:0

утре:

16:00 Черноморец – Левски

18:00 Лудогорец – Черно море

Водещи

Най-четени