Лос Анджелис Лейкърс намалиха резултата в серията срещу Оклахома 19.05 | 11:51

В другия мач от тази нощ в НБА Филаделфия победи Ботън с 92:83 и изравни резултата в полуфинала на Източната конференция

От Иво Вецев

Лос Анджелис Лейкърс успяха да измъкнат победа с 96:93 срещу силния отбор на Оклахома Сити Тъндър тази нощ и намали резултата в серията на 2:1 в полза на "гръмотевиците".

За разлика от предния двубой, в който Коби Брайънт и компания изпуснаха аванс от 7 точки в края, сега те стопиха дефицит от 5 точки, а звездата на тима се отчете с решителни точки в самия край на срещата, за да донесе победата.

Двубоят започна много добре за домакините, които поведоха с 8:0 още в началото, а разликата стана 12 точки в полза на "езерняците" след кош на Брайънт - 18:6. След добрия старт обаче настъпи леко отпускане в редиците на момчетата на Майк Браун, които позволиха на Оклахома да изравни резултата. Въпреки това тройка на Уърлд Пийс в края на втората част донесе аванс от три точки за Лейкърс - 50:47.

Третата част не беше сред най-успешните, тъй като "гръмотевиците" успяха да стигнат до аванс от 7 точки, но до края на 12-те минути "езерняците" успяха да се приближат на точка от своя съперник.

Решаващата част започна с перфектни изпълнения на двете звезди Дюрант и Брайънт, но след тройка на Хардън Тъндър поведоха с 5 точки, а Дюрант и Уестбруук успяваха да задържат аванса 3 минути преди края. Тогава обаче настъпи часът на Брайънт, който реализира няколко коша, както и свободни хвърляния след фаулове срещу него. Това донесе точка аванс на неговия тим, но Дюрант отново вкара от трудна ситуация - 93:94. Брайънт и Уърлд Пийс реализираха нови 4 точки за "езерняците", а Коби вкара нови два фаула за 99:96. Оклахома нямаше право на таймаут и всичко зависеше от Дюрант, който обаче изпусна от тройката и Лейкърс спечелиха, намалявайки резултата до 2:1 в серията.

Коби Брайънт изигра страхотен мач, реализирайки 36 точки. Той стреля 9-25 от игра, но счупи 40 годишен рекорд на отбора за вкарани наказателни удари - звездата на тима отбеляза 18 изстрела от 18 възможни, подобрявайки рекорда на Гейл Гуудрик - 17 от 17. Брайънт добави още 7 борби и 6 асистенции.

Байнъм пък беше трагичен в стрелбата си от игра (2-13), но записа пореден дабъл-дабъл с 15 точки и 11 борби, като беше доста ценен в защита. Гасол пък се отчете с 12 точки и 11 борби. Стийв Блейк, който беше заплашван и обиждан в Twitter вчера, беше сред най-полезните, отбелязвайки 12 изключително ценни точки, включително две тройки.

Кевен Дюрант пък отново беше движещата сила за Оклахома и се отчете с 31 точки, а Ръсел Уестбруук и Хардън реализираха по 21 точки. Големият проблем обаче за Тъндър беше, че извършиха прекалено много фаулове, позволявайки на Лейкърс да реализират цели 41 точки от линията за наказателни удари.

В другия двубой от тази вечер Филаделфия успя да изравни резултата в серията срещу Селтикс на 2:2, след като домакин победи "келтите" с 92:83.

Интересното е, че двубоят се развиваше перфектно за гостите от Масачузетс, които поведоха с 18:3 още в началото на мача и успяваха да задържат резултата в своя полза през цялото първо полувреме, но Филаделфия успя да се измъкне от тежката ситуация. Игуадала и компания успяха да стабилизират защитата, а атаката беше раздвижена и те показаха играта, която им осигури участие в полуфиналите. В самия край резултатът вървеше точка за точка, като Рондо реализира две точки за 83:83. Тогава обаче Игуадала реализира 5 поредни точки, а Фили се представи чудесно в защита - 92:83 краен резултат и 2:2 в серията.

Евън Търнър се отчете с 16 точки и 9 борби, а също толкова отбеляза и Игуадала, който реши мача в полза на своя тим. Луал Уилямс добави 15, а Иънг и Холидей реализираха съответно 12 и 11. За Бостън Рейжон Родно отбеляза 15 точки, добавяйки още 15 асистенции и 4 борби, а най-резултатен в срещата беше Пол Пиърс с 24 точки.

Водещи

Най-четени