Лотар Матеус очаква пълен стадион за мача с Англия 28.08 | 18:13

Утре германският специалист събира националите на лагер в Правец за предстоящите евроквалификации с Англия (на 2 септември) и Швейцария (на 6 септември)

От Мариян Найденов

Селекционерът на България Лотар Матеус пристигна днес в София с полет от Мюнхен. Утре германският специалист събира националите на лагер в Правец за предстоящите евроквалификации с Англия (на 2 септември) и Швейцария (на 6 септември). Матеус повика 30 футболисти, но впоследствие групата ще бъде редуцирана до 22 човека.

Световният шампион с Германия от Мондиала в Италия през 1990 година заяви, че очаква Националния стадион "Васил Левски" да се напълни за мача с Англия, защото според него това е "огромно събитие за българския футбол". Германецът смята, че с помощта на публиката и ако играчите му си повярват - то България има всички шансове да изненада "трите лъва".

"Очаквам абсолютно пълен стадион. Мачът с Англия трябва да е огромно събитие за българския футбол. Аз винаги настръхвам от такива двубои, така че стадионът би трябвало да е пълен. Мисля, че ако се представим на ниво, ако играчите повярват в себе си и с помощта на феновете, можем да изненадаме англичаните и да ги победим", каза Матеус на летище "София".

"Фабио Капело наистина е един от най-известните треньори и е постигнал страхотни резултати, но пък сега и той е под напрежение, защото тимът му се бори за първото място в групата. С пълен стадион и добра подготовка може и да постигнем добър резултат и след това да излезем със самочувствие в следващия мач със Швейцария", добави рекордьорът по мачове за Бундестима.

"Очаквам футболистите ми да покажат повече страст. Положително е завръщането на опитните Мартин Петров и Стилиян Петров. Те ще подобрят и настроението в тима. Надявам се да сме си взели поука след последния ни мач. Имаме няколко дни за подготовка и съм щастлив, че мога да работя повече време с играчите, а не като последния път - само 2 дни, които са крайно недостатъчни да направиш отбора и да мотивираш футболистите", продължи Матеус.

Германският специалист каза още, че на този етап се е отказал да гони футболистите, които хвана да пият след унизителната загуба в контролата с Беларус (0:1) в Минск, но заплаши, че ако това се повтори няма да има прошка.

"Не обичам да виждам недисциплинирани играчи. Ако някои от тях не спазват основните правила, си заминават от националния. Не съм човекът, който ще затвори вратата, но след безобразната игра срещу Беларус е недопустимо да си покажеш лицето дори. Трябваше да се срамуват от представянето си. Когато има правила, трябва да се спазват. Не обичам да убивам играчите си. Те трябва да се учат от грешките си. Но ако гафът се повтори, това ще е за последно", категоричен бе Матеус.

Водещи

Най-четени