Мартин Петров очаква с нетърпение мача с Англия 31.08 | 18:47

Крилото на Болтън сподели, че за него този мач е по-специален, защото именно срещу "трите лъва" той направи своя дебют с националната фланелка преди 12 години, когато направихме 1:1, а той получи червен картон

От Мариян Найденов

Един от най-опитните футболисти в националния отбор на България Мартин Петров днес даде пресконференция преди евроквалификацията с Англия на 2 септември. Крилото на Болтън сподели, че за него този мач е по-специален, защото именно срещу "трите лъва" той направи своя дебют с националната фланелка преди 12 години, когато направихме 1:1, а той получи червен картон. Петров добави, че все още изпитва леки болки в гърба, но ще направи всичко по силите си да вземе участие в срещата.

"Наистина тогава се случиха много неща около този мач тогава. Аз характера не мога да си го променя, за добро или лошо този характер ме е изградил, първият ми мач остава завинаги в съзнанието ми", бяха първите думи на Мартин Петров.

"Имам леки проблеми с гърба, но ще направя всичко възможно, за да участвам в този мач, тъй като това е мач за историята", добави националът.

"За никой не е тайна, че сме аутсайдери в този мач. В днешно време обаче се получават всякакви резултати. Играем 11 на 11 и сме показали, че можем да играем силно. Това са мачовете, в които трябва младите да изпъкнат, защото този мач ще се наблюдава от милиони зрители и може да ги забележат.

Ако наистина в този мач успеем да извлечем максимума, това ще ни донесе едно голямо самочувствие, както на нас, така и на феновете, които са изгубили своята увереност в нас. Няма от какво да се притесняваме, излизаме и показваме най-доброто от себе си", каза Петров.

"Не знам защо се разрази този голям скандал, занимавахте хората една седмица, че ги нямало Мартин и Стилиян в състава. Моментът беше такъв, че селекционерът трябваше да използва да види други играчи, а и в крайна сметка да види кой може да ни замести, защото ние няма да сме вечно в този отбор. Матеус ни се обади и каза, че това са причините, няма други причини и вие виждате, че сега ние сме тук.

Колкото до този "пиянски скандал" ми направи малко лошо впечатление, че използвате думата "пиянски". Ние сме професионалисти, какво означава това "пиянство"? Това, че някои от вас съм ги виждал в ресторанти, означава ли, че трябва да ви наричам "пияници". Те си понесоха наказанието, получиха си санкцията и това остана в миналото. Няма за какво да се връщаме на това, това няма с какво да ни помогне. Според мен епитетите, които използвахте, бяха малко крайни.

Аз в момента съм в националния отбор и с удоволствие бих победил Англия. След това, когато се върна в Англия, ще защитавам честта на моя клуб. Това са две различни неща. Нормално е да съм се чул с Бербатов. Той не липсва само за този мач, а за всеки, той е голмайсторът на отбора ни. Ако той беше тук, другите тимове щяха да подхождат с много по-голям респект към нас", каза още Мартин Петров.

Евроквалификацията България - Англия е в петък, 2 септември от 21:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Най-четени