Лотус потвърди и Ромен Грожан за новия сезон във Формула 1 18.12 | 10:32

Така базираният в Енстоун (Великобритания) тим запазва пилотите ви от миналата година, след като и Кими Райконен бе потвърден за следващия сезон

От Мариян Найденов

Ромен Грожан ще продължи да се състезава за отбора на Лотус и през сезон 2013 във Формула 1, потвърдиха от тима. Така базираният в Енстоун (Великобритания) тим запазва пилотите ви от миналата година, след като и Кими Райконен бе потвърден за следващия сезон.

Новината е очаквана, като се има предвид, че френският пилот, за когото 2012-а бе дебютна в "кралските гонки", се представи обещаващо, въпреки и малко хаотично. Той успя да се качи на подиума три пъти и така помогна на Лотус да завърши на 4-то място в класирането при конструкторите.

От ръководството на екипа решиха да продължат контракта на Грожан само ден, след като той спечели индивидуалната титла в "Състезанието на шампионите" по автомобилни спортове в Банкок (Тайланд).

"Фантастично е, че ще продължа да се състезавам за Лотус и през 2013", каза Грожан. "Тук се чувствам чудесно, защото имам пълната подкрепа на всеки от екипа в Енстоун. Наистина нямам търпение да възнаградя отбора за гласуваното му доверие още в първото състезание в Австралия".

"През първия си сезон във Формула 1 научих много и сега целта пред мен е да приложа тези знания и на практика и да се представям по-постоянно на пистата", добави френският пилот.

"Ромен е голям талант и ние сме доволни, че той продължава с нас за втори сезон. Разполагаме с двама чудесни пилоти в лицето на Ромен и Кими и сме в добра позиция да атакуваме по-силни резултати през 2013 година", каза тим шефът на Лотус Ерик Булие.

Водещи

Най-четени