Лудогорец и Литекс с изразителни победи в А група 04.11 | 19:32

Двата гранда отбелязаха по четири попадения в домакинските си срещи

От Краси Киров

Отборът на Лудогорец записа категорична победа срещу тима на Етър на стадиона в Разград. Шампионите победиха с 4:0 като попаденията бяха дело на Миро Иванов, Моци, Кешада и Бакалов. Това бе най-малкото, с което си тръгнаха играчите на новака Етър.

В същото време в Ловеч местния Литекс се справи с 4:1 над тима на Черно море. "Оранжевите" реализираха всички си попадения преди почивката, като Исмаил Иса наниза хеттрик за успеха.

Така възпитаниците на Христо Стоичков вече имат 20 точки след изиграването на 11-ия кръг в първенството и продължават да заемат 5-та позиция, но вече се доближиха на 1 пункт от Ботев (Пловдив).

С тази победа Лудогорец се завърна начело в А група, като изпревари Левски по голова разлика. Емил Гъргоров пропусна срещата с Етър заради контузия.

Срещата започна с натиск на домакините от Разград. Кешада можеше да открие резултата в 4-та минута, но Макенджиев с шпагат изби топката. Все пак в 12-та минута Лудогорец стигна до първия гол в мача. Иван Стоянов намери добре в наказателното поле Миро Иванов, който нямаше проблеми да открие с плътен удар.

Малко след това Кешада отбеляза гол, който обаче не бе зачетен заради положение на засада. Лудогорец стигна до втори гол в 32-та минута, когато Моци се разписа с глава.

След този гол домакините се поуспокоиха. Гостите пък решиха да погледат към вратата на Чворович в края на полувремето. В началото на второто полувреме Лудогорец нанесе поредния си удар. Иван Стоянов центрира успоредно на голлинията и Кешада засече топката за 3:0.

До края Миро Иванов направи сериозен пропуск, като от точката на дузпата не уцели вратата. Три минути преди края на мача Димо Бакалов с красиво отиграване оформи крайното 4:0.

Литекс разгроми Черно море с 4:1 на Градския стадион в Ловеч и постигна втора поредна изразителна победа в А група. Черно море пък регистрира пето поражение в А група и остава с 12 точки, като вече отстъпи 9-тото място именно на Локомотив (Пловдив), който е с идентичен актив.

Исмаил Иса вече има 5 попадения в 7 участия за Литекс до момента през сезона и се нареджда на второ място по реализаторски качества в лагера на 4-кратните шампиони. Само националът Георги Миланов има повече голове от бившия нападател на Левски - 6, но ги е постигнал в 11 срещи.

Още в 10-ата минута Иса откри резултата след чудесен пробив по лявото крило и много прецизен изстрел покрай тялото на вратаря Георги Китанов - 1:0. Само 5 по-късно Момчил Цветанов отправи страхотен удар, който срещна напречната греда. Отново той малко след това стреля опасно над вратата, но натискът на Литекс даде резултат в 30-ата минута.

Тогава в пеналтерията на гостите се създаде разбъркване и Симеон Славчев получи шанса да стреля отблизо, като не сгреши и увеличи аванса на "оранжевите" - 2:0.

В 31-ата минута Иса наниза втория си гол в мача и на практика елиминира интригата. Цветанов с поредната си добра проява пусна извеждащ пас за Ваюши, който стреля, а при добавката Иса бе точен на празна врата за 3:0.

Бившето острие на Левски оформи хеттрика си в самия край на полувремето, когато бе изведен на стрелкова позиция отляво в пеналтерията, като отново хладнокръвно покачи преднината на Литекс на 4:0.

След почивката почетен гол за Черно море отбеляза българският национал Георги Илиев, който вече има 3 попадения за "моряците".

Водещи

Най-четени