Лудогорец оцеля срещу Ботев (Пд) и спечели трите точки 28.11 | 16:30

Шампионите спечелиха с 1:0, но реферът направи фрапиращи грешки

От Краси Киров

Шампионът на България Лудогорец стигна до изключително ценна победа, след като този следобед на ст. "Христо Ботев" победи с минималното 0:1 Ботев (Пд), а единственото попадение бе автогол на Грънчаров (70).

Срещата обаче беше белязана от скандални решения на главния съдия Таско Тасков, който в 59-ата минута не отсъди дузпа за Ботев след игра с ръка на Гела, а в 85-ата минута чист гол на Иван Цветков бе отменен заради несъществуваща засада. В края пък имаше още две спорни решения на Тасков, а феновете се заканиха да нахлуят на терена.

Така Лудогорец остава лидер във Виктория ФП, като след 14 двубоя има 35 точки, докато Левски е втори с 31 и мач по-малко. Ботев пък изостава на 5-о място с 25 точки.

Срещата започна в много добро темпо и за двата отбора, но домакините доминираха в началните минути. Техният натиск обаче не даде резултат, а най-опасните положения бяха създадени от Неделев и Огнянов, но Голубович не трябваше да се намесва, тъй като ударите бяха извън вратата.

Постепенно шампионите заиграха своя стил, което принуди "канарчетата" да се приберат в своята половина и да разчитат повече на контраатаки. Лудогорец обаче за пореден път през този сезон показа слабост в завършващата фаза и Гела, Стоянов и Гъргоров не бяха съобразителни пред противниковата права.

Най-опасното положение за първата половина беше пред Иванов, като капитанът Гъргоров стреля опасно от пряк свободен удар в добавеното време, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда - 0:0 на полувремето на стадион "Христо Ботев".

Второто полувреме отново започна с равностойна игра, но атаките на "канарчетата" носеха по-голяма опасност. Така настъпи 59-ата минута, когато след страхотна атака центриране в наказателното поле бе блокирано от Гела, но той очевидно игра с ръка. Дузпа обаче не беше отсъдена, въпреки че играчите на Ферарио Спасов наобиколиха Таско Тасков и търсеха някакво обяснение.

Това изнерви футболистите на Ботев, които започнаха да грешат все повече и повече, като това доведе до фаталната 70-ата минута. Лудогорец отне топката и организира контраатака, а кълбото се озова в краката на Миро Иванов. Той напредна и центрира по земя, а Грънчаров се озова на грешното място в грешния момент - защитникът заби топката в собствената си врата и откри резултата в полза на шампионите.

Ботев се опита да върне попадението и това стана факт в 85-ата минута, когато Иван Цветков изравни, но попадението беше отменено заради несъществуваща засада - втора секира от Тасков за домакините.

До края на срещата домакините направиха всичко възможно да изравнят отново, но съдията отново се намеси нелепо на два пъти, спирайки опасни атаки в полза на "канарчетата" - краен резултат 0:1 за шампионите.

Водещи

Най-четени