Лудогорец подчини Левски и гледа към титлата 09.04 | 21:15

Златински и Безяк върнаха победния дух над Разград

От Иво Вецев

Позабравилият напоследък що е победа тим на Лудогорец записа първа победа в последните си 3 двубоя, след като у дома в Разград надигра трудно Левски  с 2:0 и възстанови аванса си на върха в класирането.

Дербито на 5-ия кръг от втората седмѝца поднесе много емоции на феновете, особено в края на първата част и през цялото второ полувреме.

След скучни 30 начални минути двата тима вдигнаха сериозно темпото и стигнаха до няколко положения, но Абало и Гаджев изпуснаха.

Второто полувреме почна с прекрасно спасяване на Стоянов, който спря отлично воле на Гаджев. Последва нова размяна на пропуски, а решаващият момент дойде в 71'.

Тогава при центриране и игра с глава на резервата Безяк Нунеш игра с ръка, а Николай Йорданов отсъди справедлива дузпа. Две минути по-късно Златински изпълни точно.

В края на двубоя Аймен Белаид си изкара два бързи жълти картона, втория от които изглеждаше малко пресилен. Това "отвори" защитата на "сините", а комбинация между Мисиджан и Безяк завърши с гол на словенеца в добавеното време.

Повече информация, класиране на двата отбора и всичко за двубоя четете четете в Sporta.bgА ЖИВО  

 

Водещи